Tvůrci série Ultimate General pracují na westernovém RPG This Land Is My Land s indiány v hlavní roli
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci série Ultimate General pracují na westernovém RPG This Land Is My Land s indiány v hlavní roli

3. 7. 2018 9:58 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Westernových her je jako šafránu, proto bychom si měli vážit každého dostupného kousku. No dobře, Wild West Online se do této věty nepočítá, což je škoda. Ale se sériemi Red Dead Redemption a Call of Juarez mi jistě dáte za pravdu. Letos nás čeká dost možná největší westernové RPG všech dob v podobě Red Dead Redemption II, ale na obzoru je další zajímavý titul, který na toto, herně pořád ne moc prozkoumané, období nahlíží z druhé strany.

Tvůrce z Game-Labs můžete znát díky povedeným strategiím Ultimate General: Gettysburg a Ultimate General: Civil War, které rekonstruují události americké občanské války. Tento tým má na svědomí ještě jeden zajímavý titul – realisticky pojatou multiplayerovou akci Naval Action s historickými plachetnicemi. Všechny tři hry najdete ve Steam slevě za zlomek jejich běžné ceny.

Ale zatímco se pracuje na Naval Action v předběžném přístupu, někdo ve studiu už pilně připravuje westernové RPG This Land Is My Land. Informací je poskrovnu, ale o to větší je zvědavost. Hra nabídne otevřený svět, v němž se nepřátelské prostředí vyvíjí nehledě na vaše činy. Nepřátelským prostředím je myšlena vaše domovina na americké půdě. Hrajete totiž za indiána v době, kdy se začínají objevovat první kolonisté beroucí vám vaše území i životy.

This Land Is My Land zdroj: tisková zpráva Každé rozehrání slibuje jiný zážitek. Města se rozrostou odlišným způsobem, tábory vzniknou na jiných místech a patroly povedou po jiných trasách. Zároveň bude jen na vás, jakou cestu ke splnění svého zatím nespecifikovaného cíle zvolíte, ale důraz bude kladen na plížení. Jste zde přeci jen domácí, takže znáte místní krajinu jako své boty.

Je to prostě boj vás, jako indiánského válečníka a umělou inteligencí ovládaými kolonizátory. Vy máte k dobru nejen samotnou přírodu, ale také luk a koně. Alespoň to se dá vyčíst z okolních obrázků, které slibují i jistou interakci s tábory a dostavníky. Na doprovodné video si však musíte ještě počkat.

This Land Is My Land zdroj: tisková zpráva

Zatím hra vypadá moc pěkně, ale to platilo i o Wild West Online a jak to s ní dopadlo… V případě This Land Is My Land opadá část obav díky dobrému portfoliu studia Game-Labs. Nicméně opěvovaná série hutných strategií zrovna neslouží jako předpoklad dobrému RPG v otevřeném světě. Nezbývá než doufat a počkat na první záběry a datum vydání. Zatím totiž nevíme ani rok.

This Land Is My Land zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články