Tvůrci Syberia III představují první dvě příběhové postavy
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Syberia III představují první dvě příběhové postavy

29. 10. 2014 15:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Těžko se tomu věří, ale od posledního dobrodružství Kate Walker uplynula celá jedna dekáda. Syberia II vyšla v roce 2004 a od té doby jsme my, fanoušci americké právničky, museli hledat útěchu u jiných adventur. Otec série Benoît Sokal už při tom několik let pracuje na Syberia III, která by na PC, nových konzolích a mobilních platformách měla vyjít příští rok. Konkrétních informací o hře bylo zatím k dispozici velmi málo, což se konečně začíná měnit - tvůrci představili první dvě postavy, které Kate na svých cestách potká a využije jejich pomoc.

První novou tváří je něco přes metr vysoká (nebo spíš malá ) šamanka kmene Youkolů jménem Ayawaska. Youkoly hráči dvojky určitě dobře znají a kmen sehraje důležitou roli i ve trojce. Ayawaska se ke Kate Walker na chvíli připojí v průběhu hry a coby doprovod jí poskytne několik cenných rad.

Druhým do party je Simon Steiner, skvělý řemeslník, hodinář a mistr svého oboru. Vlastní maličké hodinářství ve Valsemboru, městečku poblíž Youkolského tábora. I když Steiner vypadá podezřele a otráveně, je tenhle 70 letý pán k nomádům milý, byť by je většina populace nejradši viděla někde jinde. Kate si musí důvěru Steinera získat, protože od něj potřebuje vyrobit klíčovou věc. Bez ní ve své cestě nemůže dál pokračovat.

Syberia III zdroj: tisková zpráva

Vedle nových postav se ve trojce objeví i známé postavy z prvního a druhého dílu, které snad tvůrci brzy odhalí. Syberia III zatím nemá přesné datum vydání, ale dočkat bychom se jí měli někdy v průběhu příštího roku.

Nejnovější články