Tvůrci Test Drive Unlimited připravují první autentické závody na Nintendo Switch – Gear.Club Unlimited
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Test Drive Unlimited připravují první autentické závody na Nintendo Switch – Gear.Club Unlimited

22. 9. 2017 15:32 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Nedá se říct, že by Switch trpěl nedostatkem závodních titulů. Aktuálnímu výběru vévodí výborný Mario Kart 8 Deluxe, ale v eshopu najdete i adaptaci filmu Auta 3 nebo klon Wipeoutu Fast RMX. Co však na Switchi nenajdete jsou úplně normální závody s licencovanými sporťáky. To se ale změní začátkem prosince, kdy dorazí Gear.Club Unlimited.

Za hrou stojí zkušené studio Eden Games, které se závodním hrám věnuje již od roku 1998. Nejspíše znáte jejich sérii V-Rally, na prvním PlayStation jste přišli do styku i s Need for Speed: Porsche Unleashed a zaznamenali jste oba díly Test Drive Unlimited. A možná, jste-li na mobilu víc než doma, vám neunikly jejich mobilní závody Gear.Club z minulého roku.

Tvůrci na zařízeních s iOS a Android poměrně zazářili, ale naštěstí se nerozhodli upnout se jen ke světu mobilů. Gear.Club Unlimited je tak z logiky věci portem, který naštěstí nešel čistě přes kopírák. Hra vypadá na konzoli o poznání lépe a protože nebude pravděpodobně free-to-play jako její předchůdce (jinak by i v tomto ohledu byla asi první), měli bychom se dočkat plnohodnotného obsahu od začátku. Proč jinak ten podtitul, že? Autoři nicméně zatím nemluví o platebním modelu, takže dopadnout to může jakkoliv.

zdroj: Archiv

Gear.Club Unlimited je po herní stránce někde na půl cesty mezi arkádovou sérii Asphalt a reálnějšími závody typu Real Racing 3 a proto se nejvíce podobá Forza Horizon sérii. Každé auto se ovládá jinak, můžete si povypínat libovolné asistenty, ale zároveň můžete vletět do zatáčky pod plynem ve smyku. Asfaltka střídá prašnou cestu, jezdíte po okruhu i v nočních městech, chybí pohled z kokpitu a naopak nechybí vizuální úpravy vozidel. To vše tedy platí pro mobilní verzi, ale mělo by se to promítnout i do portu.

Potvrzené jsou zatím tři módy napříč 400 závody – derby pro osm jezdců, rally pro čtyři jezdce na šotolině a časovka. Vítězství v šampionátech vám odemkne nová vozidla a díly, kterými své miláčky tuníte ve vlastní dílně. Velkou neznámou je multiplayer. Nasnadě je jak ten onlinový, tak i lokální, ale na jejich potvrzení či vyvrácení si budeme muset ještě chvíli počkat.

Gear.Club Unlimited vyjde exklusivně pro Switch 1. prosince. A na jaká vozidla se můžete těšit? Níže naleznete seznam dosud potvrzených 32 sporťáků různých značek i pomyslných tříd (americké muscle car, japonské driftery...).

zdroj: Archiv

AC 378 GT Z
Acura NSX 2016
Alfa Romeo 4C
Alfa Romeo 8C Competizione
Bentley Continental GT V8 S
BMW M2 Coupé
BMW M4 Coupé
BMW M6 Coupé
BMW Z4 Roadster
Bugatti Veyron GrandSport
Chevrolet Camaro 1LS
Chevrolet Corvette Stingray
Dodge Challenger RT/Scat Pack
Ford Focus RS 2016
Ford Mustang GT 2015
Jaguar F-Type R AWD
Lotus Elise 220 Cup
Lotus Evora 400
Lotus Exige S
McLaren 12C
McLaren 570S
McLaren 675LT
McLaren P1
Mercedes-AMG C63 S
Mercedes-AMG GT S
Mercedes-AMG SLS Black Series
Nissan 370Z
Nissan GTR
Nissan GTR Nismo
Pagani Huyara Roadster
RUF CTR 3
RUF RT12 R

Nejnovější články