Tvůrci Wild West Online mají velké plány, ale brzdí je nedostatek zkušeností
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Wild West Online mají velké plány, ale brzdí je nedostatek zkušeností

19. 6. 2017 14:45 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Wild West Online je multiplayerová westernovka, která si zajistila slušnou reklamu jediným obrázkem, který celý svět považoval za uniklý materiál z Red Dead Redemption 2. I po tomto zjištění se však nedostavilo úplné zklamání, protože Wild West Online na papíře nevypadá vůbec špatně – velký svět, svoboda volby strany zákona, přepadávání či ochrana vlaků a bank, hráči řízená ekonomika… Přesto se toho o hře moc neví, ale nové informace přinesl web MMO-Play.com, který důkladně vyzpovídal Stephana Bugaje z 612 Games.

Předně je třeba říci, že byť se toho z rozhovoru dozvídáme poměrně hodně, téměř každá odpověď se nese v duchu: „Ano, rádi bychom ve hře tohle všechno měli, ale ještě nevíme, co bude součástí hry při vydání, a co v dodatečných DLC.“

Z toho mi plynou dvě věci. Zaprvé, Wild West Online bude po svém vydání pravděpodobně silně rozšiřována formou DLC (zda placených nebo zdarma, se neví) a zadruhé, autoři půl roku před plánovaným vydáním verze 1.0 vlastně vůbec netuší, jak hra bude ve výsledku vypadat. Proto berte všechny informace níže s rezervou.

Wild West Online zdroj: tisková zpráva

Ať už to ale dopadne jakkoliv, rozhovor alespoň nastiňuje ambice a plány vývojářů. Začneme stejně jako ve hře tvorbou postavy. Vzhledem k MMO pojetí hry je potřeba poměrně rozsáhlý editor, aby po svět neběhali všichni ve stejném klobouku. Neměl by být problém vybrat barvu pleti, vzhled i pohlaví. Můžete být žena či muž ve fešném obleku s perleťovou rukojetí koltu nebo třeba ušmudlaný svalnatec s kladivem na zatloukání hřebů při výstavbě železnice.

Velký důraz bude kladen samozřejmě i na zbraně, kde se kromě koltů a pušek všeho druhu budete moci chopit i luku, biče a chladných zbraní. Zbraně by měly jít dále vylepšovat po kosmetické a možná i funkční stránce, leccos z toho i za reálné peníze. Autoři se ale v tomto ohledu dušují, že neplánují pay-to-win mechanismy. Zbraně budou mít rozdílné statistiky odpovídající skutečným předlohám, ale rozhodujícím faktorem v přestřelkách má být hráčova zkušenost, ne přesílená zbraň za těžké peníze.

Dalším důležitým aspektem by mělo být hraní rolí. Bude jen na vás, zda se postavíte na stranu zákona, nebo naopak zločinu. Když se stanete odpadlíkem, banditou, lupičem apod., bude na vás vypsána odměna, kterou si vaším dopadením mohou vyzvednout ostatní hráči. Zároveň byste ale měli mít šanci se sami zbavit vypsané odměny, ať už vlastním vyplacením, konáním dobrých skutků nebo i vyzpovídáním se v kostele. A pokud by vás náhodou napadlo před svou špatnou reputací utéct na jiný server, máte smůlu. Vaše pověst se táhne napříč všemi servery.

Denním chlebem těch zlých mohou být drobné krádeže ovoce v obchodě, od kterých se dostanete k vykrádání bank, otevírání sejfů nebo přepadávání hledačů zlata. Ve městech bude k dispozici i hazard ve formě pokeru, blackjacku a rulety, z počátku bohužel dostupný pouze proti počítači. Během veřejného testování budou vývojáři sledovat, zda by bylo moudré otevřít hazard i hráčům.

Wild West Online zdroj: tisková zpráva

To by bylo asi to nejdůležitější z rozhovoru. 612 Games se nejvíce soustředí na základní mechanismy hratelnosti, aby mohli co nejdříve vypustit hru do světa, a teprve poté dodávali další obsah a časem z toho vykovali kompletní zážitek. Ze stránek hry se můžete dozvědět, jaké dodatky přibudou zdarma po vydání hry – možnost vlastnit a upravovat dům, plnit noční mise ochranky budov, přepadávání nebo bránění projíždějícího vlaku, nová horská oblast zdvojnásobující původní mapu a oblast Mexika o poloviční velikosti původní mapy.

Dále si můžete pročíst snad 100 otázek a odpovědí, z nichž hned první potvrzuje možnost hrát jak z pohledu třetí osoby, tak i z té první a libovolně mezi nimi přepínat. Uzavřená alfa je plánována již na konec července, uzavřená beta na polovinu podzimu a vydání hry na prosinec letošního roku. Předběžný přístup si zajistíte koupí hry na oficiálních stránkách.

Je očividné, že si tvůrci ukousli příliš velké sousto, postrádají zkušenosti na vývoj, příliš spěchají a spoustu věcí nestíhají. Pokud z toho všeho ale vzejde hra, která nám je momentálně prezentována, bude se Red Dead Redemption 2 potýkat se zajímavým soupeřem.

Nejnovější články