Ubisoft chystá obsah ve stylu Playerunknown’s Battlegrounds - zřejmě pro Ghost Recon Wildlands
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft chystá obsah ve stylu Playerunknown’s Battlegrounds - zřejmě pro Ghost Recon Wildlands

20. 7. 2017 10:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Kolosální úspěch Playerunknown’s Battlegrounds nemůže zůstat bez povšimnutí. Hra se prodává jako rohlíky a zvedá už několik měsíců nejedno obočí, a to nejen hráčům, ale také šéfům herních firem. Jedním z nich je i Yves Guillemot, spoluzakladatel a šéf Ubisoftu, který při promluvě k investorům PUBG pochválil a dodal, že Ubisoft možná něco takového (Battle Royale) pro některou ze svých her také chystá.

Guillemot sice neoznámil novou hru a žádnou stávající nejmenoval, ale doslova řekl, že Battlegrounds sleduje, a že je to „možná něco, co v budoucnu v jedné z našich her uvidíte v podobě DLC,“ jak reportuje GameSpot.

Pro očividný příklad přitom není třeba chodit daleko – Ghost Recon Wildlands. Divil bych se, kdyby mělo jít o DLC pro jakoukoliv jinou hru Ubisoftu. Wildlands je na styl hraní Battle Royale takřka perfektně připravená a obsahuje skoro všechny potřebné základní stavební kameny.

Hra má obrovský otevřený svět s pestrými lokalitami od džunglí přes hory až po města. Má hromadu zbraní různých tříd, pro ně pak ještě víc doplňků a pozadu nejsou ani možnosti vizuální úpravy postav, ať už co do oblečení nebo třeba detailů typu tetování.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands zdroj: tisková zpráva

Ještě větší smysl to pak dává s přihlédnutím k úspěchu hry. Wildlands sice má své mouchy, ale podle mě je to povedená, a hlavně zábavná taktická stealth akce, která má něco do sebe. I když ji hrajete sami, ale ještě víc v mutiplayeru. Podle Ubisoftu je navíc Wildlands nejprodávanější hrou letošního roku, i když vyšla v březnu.

Wildlands tak podle všeho strčila do kapsy Zeldu, Horizon a třeba i nedávno vydaného a překvapivě hodně úspěšného Crashe. Vývojáři na hře pořád pracují a vedle velkých DLC a spousty patchů přidali nedávno také povedený systém Tierů, postupně navyšujících obtížnost opravdu hodně vysoko.

Na Wildlands bych si tak klidně vsadil a popravdě by bylo osvěžující vidět koncept Battle Royale v odladěné a nezabugované hře. Ve hře, kde jde přes ploty a jiné překážky přelézt, kde se jde třeba na kontejnery vyškrábat, kde jsou helikoptéry… Wildlands už jednoduše většinu věcí má, a tak by nemuselo být vydání „Battlegrounds DLC“ záležitostí na rok, ale teoreticky bychom se mohli dočkat třeba ještě letos.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands zdroj: Ubisoft

Playerunknown’s Battlegrounds podle Guillemota žádnou hru Ubisoftu neohrožuje – například Rainbow Six Siege pořád roste a brzy dostane další várku nového obsahu. Podobně na tom je i For Honor, kterou čeká další sezóna. Zanedlouho také čeká Ubisoft vydání nových her. Mario + Rabbids Kingdom Battle pro Switch vypadá skvěle.

Ubisoftu se obecně vzato daří víc než kdy jindy, když firma za poslední kvartál vykázala lepší než očekávané výsledky. A to i navzdory tomu, že v posledních třech měsících nevydala žádnou velkou hru. Guillemot se také pochlubil, že 80 % tržeb šlo v daném kvartálu z digitálních prodejů, zatímco celkové prodeje šly oproti stejnému kvartálu v loňském roce nahoru o 45,2 %.

Nejnovější články