Ubisoft představuje robustní plán podpory Far Cry 5. Můžete si zahrát na mapě z Assassin's Creed
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft představuje robustní plán podpory Far Cry 5. Můžete si zahrát na mapě z Assassin's Creed

7. 3. 2018 14:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Pojem „hra jako služba“ jistě netřeba příliš rozpitvávat. Velká studia se o tento model opírají čím dál častěji, a nejenže nadcházející Far Cry 5 nebude výjimkou, bude službou víc než kdy jindy. Šíří i hloubkou obsahu plánovaného po vydání chce Ubisoft udržovat pátý díl série při aktivním životě očividně mnohem déle a mnohem intenzivněji, než jak tomu bylo u předchozích dílů.

Hlavním tahounem po vydání Far Cry 5 by mělo být Far Cry Arcade: platforma, editor map, multiplayer a komunitní výzvy v jednom. V rámci Arcade si můžete vytvořit vlastní mapu či malý mód a nebudete omezení pouze na základní kampaň.

Editor vám nabídne přes devět tisíc objektů z Far Cry 5, Far Cry 4, Far Cry Primal, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Assassin’s Creed Unity a Watch Dogs. Tvůrci vás navíc nebudou jednotlivými hrami limitovat, tudíž můžete na jednu mapu klidně nacpat různé objekty ze všech výše zmíněných her.

V rámci Arcade nejste omezení jen na singleplayerový obsah – vytvářet i hrát můžete také kooperativní mapy či PvP až pro dvanáct hráčů. Jednotlivé mapy budou vytvářet jak pánové a dámy z Ubisoftu, tak komunita kolem hry.

zdroj: Cinemart

Po vydání Far Cry 5 se Arcade dočká minimálně šesti různých updatů a každý přinese nálož nových objektů. Nový obsah do Arcade přidají i tři hlavní DLC balíčky. A aby toho nebylo málo, bude mít Arcade svůj vlastní systém progrese šikovně provázaný s kampaní.

Vedle Arcade a klasických DLC chystají tvůrci ještě Live Events, tedy další způsob, jak udržovat hru při životě, a hlavně jak nabízet neustále nový obsah i hráčům, kteří se rozhodnou zakoupit jen samostatnou Far Cry 5 bez season passu.

Live Events budou časově omezené výzvy, budou se obměňovat každý týden a ideálně by měly nabízet pořád něco nového a svěžího. Za plnění výzev navíc dostanete různé skiny na zbraně, obleky či nová vozidla.

zdroj: Cinemart

K výše zmíněnému je potřeba přičíst ještě zmíněné tři DLC balíčky, které rozšíří původní hru o tři na pohled trhlé „příběhové“ přídavky. Prvním na řadě bude Hours of Darkness zasazený do Vietnamu, druhým je Lost on Mars odehrávající se na Marsu, a ve třetím Dead Living Zombies si užijete hromady zombíků.

Pořád přitom platí, že konzoloví majitelé season passu dostanou navíc ještě Far Cry 3 Classic Edition, a to rovnou o čtyři týdny dříve, než ji Ubisoft pošle na platformy digitální distribuce jako samostatnou hru. Majitelé season passu na PC pak dostanou kód na stažení Far Cry 3 později, po vydání pětky. Far Cry 5 vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One 27. března.

Nejnovější články