Ukázka z hraní Prey předvádí evoluci stealth akce s RPG prvky
zdroj: tisková zpráva

Ukázka z hraní Prey předvádí evoluci stealth akce s RPG prvky

2. 12. 2016 13:59 | Preview | autor: Adam Homola |

Po zhlédnutí nových záběrů z chystaného Prey se už tuplem nejde ubránit přirovnání k Dishonored, BioShocku a na mysl se krade i System Shock. Svými inspiracemi se vývojáři ze studia Arkane ostatně nijak netají a v novém videu šéf vývoje Raphael Colantonio jasně říká, že Prey půjde ve stopách předchozí hry studia. Podobně jako Dishonored nabídne hráči spoustu nástrojů a možností, přičemž jejich využití je už na vás.

Jen se z fantaskní doby minulé posuneme do budoucnosti, na vesmírnou stanici Talos 1. S tím jde ruku v ruce i pokrok v technologiích a ani v novém videu nechybí dnes už známý hrníček. Podobně netradiční taktiky budete v Prey využívat zřejmě hodně často, protože Colantonio hned na začátku videa upozorňuje na vzácnost zbraní.

Akční postup hrou je regulérní možností, ale nemáme počítat s tím, že by byly zbraně a náboje do nich na každém rohu. Všudypřítomné jsou naopak RPG prvky, respektive jejich dopad na vaše činy. K RPG vrstvě se dostanete skrze „nejdůležitější předmět ve hře“ – Neuromod. Stačí si jen píchnout velkou jehlu do oka a naučit se tak jednu z lidských či mimozemských schopností.

Tou je například Mimic pro ovládnutí hrníčku, ale schopnost lze použít i pro stealth. Stejně tak Gloo Cannon vám poslouží jak v soubojích, tak při procházení vesmírnou stanicí. Gloo Canon střílí něco jako lepidlo, tudíž s ní lze „zalepit“ nepřátele na místě, vytvořit si římsu, nebo s ní zacpat potrubí, zastavit tak oheň a uvolnit si cestu dál.

K uvolnění cesty poslouží také speciální recyklační „granát“ a stejně jako Gloo Canon ho můžete použít i v soubojích. To vám ostatně vývojáři názorně předvedou na přiloženém videu, které se objevilo na webu Game Informeru. Uvidíte také systém craftování, který vám dovolí, za předpokladu že vládnete nezbytnými surovinami, vyrobit libovolný předmět ze hry.

Vedle nového, téměř devítiminutového videa z hraní, si v rámci The Game Awards 2016 odbyl premiéru také nový trailer. Ten ale z většiny nabízí jen sestříhané záběry právě z onoho devítiminutového videa. Nakolik se bude moct Prey postavit vedle výborného Dishonored 2 (recenze) se vztyčenou hlavou uvidíme už brzy. S vydáním hry se počítá na první polovinu příštího roku, a to pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články