Uncharted: Drake’s Fortune info
zdroj: tisková zpráva

Uncharted: Drake’s Fortune info

4. 6. 2007 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Exkluzivní akční adventura pro PS3 - Uncharted: Drake’s Fortune, se skrze interview na serveru Kikizo zase připomíná.

Na slovíčko tu zaskočil hlavní designér projektu Richard Lemarchand. Předně tolik, že po první prezentaci hry - na E3 2006, následovaly natolik pozitivní ohlasy, že se v Naughty Dog ujistili o správnosti jimi zvolené cesty. A velice neradi by veřejnost zklamali, přičemž jejich tvrdá práce by uvedený titul mohla vynést na světlo herního světa už o letošních Vánocích! Jedním z pozitiv Uncharted je mimořádně propracovaný a realistický animační systém pomáhající v rozpohybování hlavní postavy a významně oživující zdejší univerzum z jedniček a nul. Tento přitom dílem vychází z motion-capture dat, poctivé ruční animace a spousty hodin programování.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hra má splňovat vyšší next-gen nároky i v dalších parametrech, jako je nasvícení či v takovém vizuálním ztvárnění vody, nemluvě o emocích a rozličných výrazech ve tvářích. Tady opět zejména ústředního protagonisty, který zde sice bude jedinou hratelnou figurou, ale zásadní roli v příběhu a ve hře mají sehrát i jeho přátelé (viz link výše), kterým bude muset občas pomoci z nesnází či naopak. Čímžto se přesouváme k příběhu, jenž má být také mimořádně propracovaný, tvůrci se v tomto směru údajně inspirovali klasickými adventurami a to jak v herní, filmové, knižní, tak i komiksové podobě. Story má dotvářet potřebnou herní atmosféru, stejně jako některé kontextuální akce, které budou doplňovat a obohacovat dispozice a schopnosti hlavního hrdiny, k nimž si údajně skrze intuitivní ovládání najdete velice brzy cestu. Cestu živoucím herním prostředím s příslibem puzzlů a speciální streamovací technologií, takže s absencí loadingových prodlev a pohledem na zcela konzistentní svět, jímž plynule procházíte.

Jak bylo již dříve naznačeno, podíváte se sice na různá místa naší země, ovšem zdaleka největší část herního času strávíte na tajuplném ostrově, kde se nadějete především syté zeleně. Nicméně nemáme se bát nějaké monotónnosti, Uncharted má v rukávu nachystaná mnohá, doufejme že příjemná překvapení. Mezi něž může patřit i zmínka o nějakých speciálních online vlastnostech. Ne, nepočítejte s online hraním, tohle bude vyloženě singleplayerové dobrodružství, ale určitý stále ještě nekonkrétní bonus tímhle směrem se tu rýsuje, počítaje v to i konkrétní zisk trofejí do Home - pro podzim chystaný virtuální svět konzole PS3. Naughty Dog v závěru povídání připomínají, že rozdíl mezi jejich současnou hrou a těmi pro last-gen konzole je opravdu výrazný a že v PS3 je stále ještě skryt ohromný výkonnostní potenciál.
zdroj: Kikizo

mart

Nejnovější články