Únorová várka PS Plus her je rozkročena mezi rodinnou zábavou a hardcore akcí
zdroj: tisková zpráva

Únorová várka PS Plus her je rozkročena mezi rodinnou zábavou a hardcore akcí

3. 2. 2017 14:48 | Preview | autor: Adam Homola |

Únorová nabídka bezplatných her pro předplatitele služby PlayStation Plus se snaží oslovit dvě velmi rozdílné skupiny hráčů. Na jedné straně stojí velká, rodinná, roztomilá a přátelská kreativní hopsačka LittleBigPlanet 3, zatímco na straně druhé tu máme malou nezávislou a notně násilnou akční řežbu Not a Hero.

Sláva značky LittleBigPlanet 3 sice v posledních letech pohasla, ale to nic nemění na faktu, že jde o velice příjemné hry pro různé věkové skupiny. V klasické příběhové kampani si užijete hromadu hopsání a hrajete v podstatě více či méně klasickou pološinovku. Kterou můžete hrát navíc v kooperativním režimu s kamarády.

Vedle toho je ale série LBP známá svým editorem úrovní, kdy si můžete vystavět nejen nové levely, ale při troše umu a s přivřenýma očima skoro i jiné žánry. Teoreticky se tak můžete s LittleBigPlanet 3 vyřádit na spoustu hodin, pokud je zrovna tohle váš šálek kávy. A to i přesto, že trojka šla oproti předchozím dílům s kvalitou dolů a v recenzi na Games dostala šestku.

zdroj: Archiv

Druhým kouskem chce Sony naopak oslovit spíše tradiční hráče, jakkoliv může být v dnešní době podobný termín přežitkem. Not a Hero totiž na rozdíl od LBP3 není zrovna hříčkou pro celou rodinu, ale drsnou, násilnou a krvavou indie střílečkou, zabalenou do pixelartového kabátku.

Příznivci škatulkování by si mohli Not a Hero zařadit do kategorie side-scroller shoot 'em up, tedy z boku viděnou zběsilou střílečku, kdy masakrujete zástupy nepřátel s několika různými hratelnými postavami. Not a Hero si z recenze odnesla sedmičku.

Z dalších her z únorové nadílky můžeme jmenovat akci Starwhal pro PlayStation 3 (s podporou Cross Buy na PS4), akční plošinovku Ninja Senki DX na PS Vita (s podporou Cross Buy na PS4), hororovou adventuru Anna: Extended Edition na PlayStation 3 a nakonec logickou plošinovku Torquel na PS Vita (s podporou Cross Buy na PS4). Všechny výše zmíněné hry budou pro předplatitele PlayStation Plus k mání od 7. února, jak oznámila Sony na PS Blogu.

Nejnovější články