Update Invasion přidá do Hawken nového mecha a dva nové módy
zdroj: tisková zpráva

Update Invasion přidá do Hawken nového mecha a dva nové módy

1. 11. 2013 19:10 | Preview | autor: Adam Homola |

Povedená mech akce Hawken se velmi brzy dočká dalšího velkého updatu, který hru opět notně rozšíří. Vývojáři zveřejnili na oficiálním webu seznam všech změn, který by vydal pomalu na menší román. Hned ze začátku sice upozorňují, že pořád existuje několik problémů o kterých ví a budou je řešit, ale hned na to vás zasypou hromadou novinek. Mezi věci, které se ještě budou ladit, patří například uživatelské rozhraní a třeba takový Party Voice chat vývojáři rovnou odstranili, aby mohli jeho nedostatky v klidu vyřešit.

Na oplátku do hry ale přidali dva nové kooperativní módy: Co-op Bot Destruction a Offline Bot Training. “Ještě než došlo k vypuknutí viru Hawken, experimentoval Crion s nebezpečnou formou umělé inteligence. Než se ale dokončila, Hawken vir zničil Crion a mělo se za to, že se ona umělá inteligence zničila taky. Zprávy hovoří o tom, že se tomu tak nestalo a AI si uvědomila sama sebe. Podle posledních zpráv se zmocnila jedné z tajných továren Crionu a chrlí jednoho mecha za druhým,” snaží se tvůrci na webu nový mód nějak zakotvit v rámci herního světa.

Stručně řečeno jde o místní variaci na starou známou hordu. Postavíte se čelem proti zlotřilé umělé inteligenci, která na vás pohrne svoje mechy ve 25 vlnách. Začne se zlehka, ale každá další vlna bude přirozeně těžší a těžší. Během hraní samozřejmě můžete vylepšovat a posilovat svůj stroj. Navíc budete získávat jak XP, tak HC.

S umělou inteligencí souvisí další velká novota aktuálního updatu - nový tréninkový mód Offline Bot Training. Název vám už asi řekne všechno a já jen dodám, že jde v podstatě o offline verzi Co-op Bot Destruction, ke kterému se můžete dostat z menu Training. Takže vlastně stejná horda jako v multiplayeru, jen těch vln bude 10, nebudete získávat XP ani HC, a po vašem boku budou bojovat počítačem řízení spolubojovníci.

Pokud se nebudete cítit pevní v kramflecích, tak je Offline Bot Training ideální způsob jak se trochu procvičit. Navíc tam můžete pořádně vyzkoušet taky nového mecha Predator. Predator vyniká především stealth schopnostmi, proto se skvěle hodí na průzkumné míse nebo na různá přepadení. Predator patří do třídy B Medium, šasi má Patrick a může se pochlubit schopností zvanou Stalker.

Pokud Stalkera aktivujete, stanete se okamžitě neviditelným a uvidíte i skrze stěny. Dřív by se tomu říkalo cheat a wallhack, Predator to má jako svoji přednost. Všechno má své pro a proti a Stalker taky není dokonalý. Sice vás nikdo nevidí a vy vidíte přes zdi, ale jen na omezenou vzdálenost. Zapomeňte na to, že budete šmírovat nepřátele přes půl bojiště.

Když navíc použijete jakoukoliv věc, která vytváří teplo nebo používá palivo, spusí to Break Cooldown - to Stalkera na chvilku deaktivuje. Break Cooldown trvá jen 3,5 vteřiny, ale když na vás někdo vystřelí a trefí se, aktivuje se Standard Cooldown a ten trvá už dlouhých 20 vteřin. Všechno můžete samozřejmě důkladně vylepšovat, upravovat a modifikovat. Pokud vás Hawken zajímá, tak se určitě mrkněte na oficiální web, kde máte přehledně sepsanou tu hromadu změn, vylepšení a úprav.

Nejnovější články