V adventuře Heaven’s Vault od tvůrců 80 Days dešifrujete neznámý mimozemský jazyk
zdroj: tisková zpráva

V adventuře Heaven’s Vault od tvůrců 80 Days dešifrujete neznámý mimozemský jazyk

28. 2. 2018 17:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Přeci byste od autorů povedené 80 Days a skvělé série Sorcery! neočekávali něco obyčejného. Všechny hry studia inkle jsou graficky výrazné a herně takové své, originální. To platí i pro jejich nejnovější projekt Heaven’s Vault. Ten vás vezme do vzdálené mlhoviny, ve které prozkoumáváte ztracené měsíce a luštíte hieroglyfy dosud neobjeveného mimozemského jazyka.

Tvůrci o hře mluví jako o open world adventuře, pod čímž si představte otevřené oblasti různých planet a měsíců, mezi kterými můžete svévolně cestovat a chodit si, kam se vám zamane.

Během svého putování procházíte zbytky dávné civilizace. Jsou zde ruiny paláců, opuštěná tržiště, farmářské vesnice, doly… Přesto planetky nejsou pusté. Narazíte zde na různé dobrodruhy s dobrými i zlými úmysly, kteří si pamatují každý rozhovor, každé vaše rozhodnutí. Tvůrci pro tyto účely vyvinuli vlastní skriptovací jazyk ink, který si můžete sami vyzkoušet.

zdroj: Vlastní

Na příběh má vliv i volba vaší cesty. Některé oblasti jsou významnější než jiné, ale příběh na vás nečeká a jede dál. A tím důležitost rozhodování nekončí, protože je zde ještě samotné dešifrování hieroglyfů. Sami musíte odhadnout jejich význam, váš výsledný překlad má přímý dopad na děj a nepřesným překladem se snadno vydáte špatným směrem.

Hra i dobře vypadá. Odehrává se sice ve 3D prostředí, ale postavy jsou 2D, ručně malované. Čeho se ale trošku obávám, je pohyb postav. Pokud video výše odhaluje záběry z hraní, pak nevím, jestli bych vydržel se celou dobu koukat na hlavní hrdinku pohybující se rychlostí jednoho snímku za vteřinu.

Heaven’s Vault zatím nemá stanovené datum vydání, ale vyjít by měla ještě letos. Počítá se s PC (Steam), PlayStation 4 a iOS.

Nejnovější články