V adventuře Inked skicujete milostný příběh plný zrady a pomsty
zdroj: tisková zpráva

V adventuře Inked skicujete milostný příběh plný zrady a pomsty

12. 4. 2018 15:08 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Co si budeme povídat. I když existují hry, u kterých díky výtečné hratelnosti mávneme rukou nad nezajímavou či zastaralou grafikou, ve většině případů je to právě vizuální stránka, která nás ke hře přivábí jako první. Na každého pak platí něco – někdo se nechá zlákat realistickým zobrazením českých lesů, další upřednostňuje rozkostičkovaný pixelart, jiný zase čistotu v lowpoly. Já se právě teď našel v inkoustové adventuře Inked.

Inked na rozdíl od některých jiných krásných her svůj propiskou načrtnutý svět podporuje příběhem. Hrajete totiž za Adama. Ne toho našeho, protože ten zatím touhu po kreslení komiksů neprojevuje…

Herní Adam rád kreslí příběhy a zrovna ho napadl jeden z Japonska. Vytvořil ronina, dal mu jméno Bezejmenný hrdina a přikreslil mu jeho milou Aiko. Příběh tak začíná láskou, ale brzy se zvrtne v nenávist a pomstu, když se Bezejmenný hrdina vydává najít svou ztracenou lásku.

zdroj: Archiv

A tady nastupujete na scénu vy. Jako hráči povedete Adamův štětec po rozkresleném díle a začnete posouvat děj kupředu překonáváním logických hádanek. Někde je potřeba nakreslit most, jinde rampu, sem tam něco vygumujete (vyzmizíkujete?) a dojde i na hrátky s fyzikou, respektive gravitací.

Inked do všech stran vysílá pohodovou relaxaci. Svým nenásilným vizuálem vás vybízí ke zpomalení, odpočinku, vyčištění si hlavy po náročném pracovním dni u nenáročných puzzlů. Ale stejně mi je úplně jedno, jak se to bude hrát. Já to chci prostě jen vidět. Už 26. dubna na Steamu.

Nejnovější články