V adventuře Interrogation máte při výslechu jen pár minut na zastavení teroristického útoku
zdroj: tisková zpráva

V adventuře Interrogation máte při výslechu jen pár minut na zastavení teroristického útoku

24. 9. 2017 9:15 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Nejmocnější teroristická organizace Osvobozenecká fronta se stává stále větší a větší hrozbou. Jejich bombové útoky mají na svědomí již tisíce životů a běsnění nemá konce. Úřady se tedy musí obrátit na muže, který se specializuje na vyslýchání podezřelých. Na vás. Jen vy dokážete v časovém presu odhalit skutečného viníka a zabránit dalším ztrátám na životech.

A o ničem jiném vlastně Interrogation není. Vaším denním chlebem bude během několika málo minut odhalit atentátníka mezi několika podezřelými a zabránit tak katastrofě. Jenže když zabráníte jedné hrozbě, objeví se další. Nejedná se však o nahodilé nebo vygenerované situace, ale celou hrou se prolíná příběh, na jehož konci zvítězíte vy nebo oni.

Nejprve si však musíte navolit vlastnosti sebe sama – chcete být vyšetřovatel, který se vždy řídí zákony nebo ten, který se nebojí sáhnout po méně legálních metodách? Budete znalec lidské anatomie nebo se zaměříte na slabiny lidské mysli? Volba tří ze sedmi vlastností ovlivní vaše možnosti při zpovídání podezřelých.

zdroj: Archiv

Nejprve si však musíte přečíst složku s případem a seznámit se s jednotlivými postavami. Následně se spustí odpočet do výbuchu bomby, během kterého musíte pomocí prostého pokládání otázek odhalit pachatele. Dejte si však pozor na několik faktorů – rychlost tlukotu srdce určuje míru stresu vyslýchaného a druhý ukazatel zase jeho náklonnost k vám.

V závislosti na těchto dvou položkách se můžete dočkat odlišných odpovědí na totožnou otázku a pokud se případ nevyvíjí vaším požadovaným směrem a hodiny se nebezpečně blíží nule, musíte dát stranou morální zásady. Takový kbelík s vodou, nůž nebo úder do obličeje dokáže jednomu rozvázat jazyk. Nebo vám vyšetřovaný v závislosti na své osobnosti řekne jen: „Chci svého právníka!“. Nebo vám neřekne vůbec nic, protože vlivem vašeho nátlaku omdlí.

Ať už to dopadne jakkoliv, čeká vás závěrečná obrazovka s novinovým článkem a dopadem vašich činů. Mně se kupříkladu podařilo včas určit viníka a zabránil jsem tak výbuchu. Protože jsem však téměř umlátil nevinného člověka, přišel jsem o práci a teroristé si dál řádili bez zábran a vlastně jsem tak celou situaci ještě zhoršil.

Když už se „chlubím“ svým výsledkem, zkuste si to taky. Na stránkách Itch.io si můžete vyzkoušet hned dvě různá vyšetřování včetně tutoriálu s menším úvodem do příběhu a zároveň zde máte možnost podpořit tvorbu rumunského indie studia Critique Gaming. Interrogation je stále ve vývoji a bohužel nemá stanovené datum vydání.

Nejnovější články