V akční plošinovce Trial by Viking se můžete změnit v ledního medvěda
zdroj: tisková zpráva

V akční plošinovce Trial by Viking se můžete změnit v ledního medvěda

30. 3. 2016 16:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Netradiční kombinace plošinovky, puzzlů, akce, RPG a prvků z metroidvanií, Trial by Viking, vyšla na Steamu (za 15 eur) a také na portálu Itch.io (13,5 dolaru). Tento rok se navíc počítá ještě s verzí pro Xbox One. Trial by Viking je hra jednoho vývojáře, Dustina Hendrickse a ten si už stihl odnést jedno ocenění za nejlepší nezávislou hru a nominaci za nejlepší desktopovou hru.

Hendricks při realizaci své vize asi nijak zvlášť nešetřil – v Trial by Viking najdete 130 ručně navržených úrovní a 27 bossů. Ve hře jsou také příběhová rozhodnutí, kdy se skrze své volby dostanete k jednomu ze dvou finálních bossů. Cestou k němu ale narazíte na spoustu nepřátel, pastí a puzzlů, které zase můžete řešit pomocí svých schopností, výbavy, zbraní, včetně bomb, přitahovacího háku a dalších vychytávek. A navíc se můžete proměnit v ledního medvěda.

Z obrázků a přiloženého videa je jasně vidět, že Trial by Viking je ve 2D s občasnými 3D prvky. Hendricks na to šel ale od lesa, protože nechtěl dělat klasickou 2,5D hru, jako to podle něj dělá spousta ostatních nezávislých vývojářů.

zdroj: Archiv

„Vážně se mi líbí efekty a plynulé animace ve 3D. Spousta vývojářů používá 2,5D jako řešení pro překlenutí prostoru mezi 2D a 3D hrami, ale hráči si pak často stěžují, že tím přichází o na pixel přesné ovládání klasické 2D hry. Proto používám ortografickou projekci. Díky ní se z renderingu vyhodí perspektiva, takže můžete zachovat jak 3D vizuály, tak na pixel přesné ovládání klasické 2D plošinovky,“ vysvětil v tiskové zprávě Dustin Hendricks.

O jeho tvrzení a ostatně i o kvalitách samotné hry se můžete přesvědčit sami v nabízené demoverzi na Steamu. Tam má hra také zatím jen tři uživatelské recenze, nicméně všechny tři jsou kladné a hru doporučují. Ostatně zájem hráčů si Hendricks vyzkoušel už minulý rok, kdy s Trial by Viking vyrukoval na Steam Greenlight a na Kickstarteru a obojí dopadlo dobře.

Nejnovější články