V centru Prahy se v sobotu uskuteční oficiální sraz hráčů Pokémon GO
zdroj: tisková zpráva

V centru Prahy se v sobotu uskuteční oficiální sraz hráčů Pokémon GO

20. 7. 2016 12:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Od vydání prvních Pokémon her letos uběhlo dvacet let, kterou značka oslavila vydáním mobilní hry Pokémon GO od Niantic. Okamžitě se z ní stal trend (zejména zájem masmédií je nebývalý) i u nás, a pokud jste se do pasti s názvem Pokémon GO chytili také, budete mít možná zájem o oficiální sraz fanoušků a trenérů na Václavském náměstí v Praze, který se uskuteční v sobotu 23. července od tří do sedmi hodin odpoledne.

Oficiálně je Pokémon GO pro uživatele Google Play a App Store v ČR dostupná jen pár dní, spousta lidí už se ale ke hře dostala dříve - nebylo to obtížné. Jeden sraz už se na to konto konal, ale dopadl neslavně, protože nefungovaly herní servery. Tentokrát se snad podobný problém nevyskytne, i když v tuto chvíli stále nejde o bezproblémovou, stabilní a plně funkční aplikaci. Nicméně, i kdyby chytání Pokémonů v sobotu nevyšlo, bude během srazu možné vyhrát chytrý telefon, sběratelské figurky, power banky a slevové kupóny od Nintenda. A když se na pořadatele usměje štěstí, dojde během setkání i na prezentaci náramků Pokémon GO Plus, které zatím nejsou v ČR dostupné - čeká se na jejich dodávku.

Facebookovou událost prvního oficiálního srazu Pokémon GO najdete za tímto odkazem. Stručný report z první akce lze najít například na webu ceskenoviny.cz. Kdo nemá šanci se na oficiální sraz do Prahy dostat, zadá do vyhledávání třeba na Facebooku „Pokémon GO sraz" a uvidí, že se jich koná celá řad po celé republice.

Záběry z prvního srazu trenérů Pokémon GO na Václavském náměstí

V souvislosti s aktuální Pokémon GO mánií stojí za zmínku aktuální rapidní růst hodnoty akcií Nintenda, která sice s vývojem či vydáním hry nemá nic společného, ale drží v The Pokémon Company coby investor podíl, a zároveň podpořila investicí aktivity studia Niantic (stejně jako třeba Google). Hodnota akcií Nintenda se tak dostala nad hodnotu akcií Sony, jak informuje Telegraph. Podobné srovnání sice příliš nesedí, protože záběr aktivit obou firem je odlišný, přesto je zajímavé sledovat, jaký může jedna mobilní hra vyvolat poprask. Hodnota akcií totiž roste i obchodnímu řetězci GameStop, stejně jako prodeje v jeho obchodech, kde jsou umístěné gymy, jak informuje USGames a Business Insider. O Pokémon GO, akciích i neherním vlivu hry mimochodem mluvil v DVTV také Petr Pouchlý, odborník na hry v reálném světě.

Nejnovější články