V Elite Dangerous můžete díky novému updatu létat ve více lidech
zdroj: tisková zpráva

V Elite Dangerous můžete díky novému updatu létat ve více lidech

12. 4. 2017 14:24 | Preview | autor: Adam Homola |

Předposlední velký update pro Elite Dangerous v rámci rozšíření Horizons nese označení The Commanders, a konečně vytrhne všechny osamělé piloty z izolace. Tedy za předpokladu, že se vůbec budete chtít s někým družit. Největší novinkou Horizons 2.3 je totiž Multicrew, díky které můžete pilotovat loď společně s dalšími hráči, a mít tak v soubojích výhodu nad osamělými kapitány.

Společné létání neznamená, že by jeden hráč pilotoval a ostatní mu do toho kecali, nebo snad jen přihlíželi a usrkávali u toho kafe. Díky přidání několika nových rolí přidá ruku k dílu každý hráč. Zatímco pilot má na starosti řízení lodi, střelec musí útočit a odrážet nepřátele pomocí zbraní.

V tom mu bude dopomáhat také třetí role stíhače, který nasedne do menší stíhačky a vyletí z lodního hangáru. Pak poletuje kolem své pohyblivé mateřské základny, bojuje po jejím boku a střílí po všem, co se hýbe. Z Multicrew budou pochopitelně těžit především sehrané týmy hráčů, proti kterým to mají osamělí piloti mnohem těžší.

zdroj: tisková zpráva

Hráči se mohou do Multicrew zapojit odkudkoliv z Mléčné dráhy a následně pak sdílet všechny odměny či prohry. The Commanders přidal do Elite Dangerous také nový nástroj pro tvorbu a úpravu zevnějšku velitelů Holo-Me. Možnosti by měly být široké, jak ostatně naznačuje přiložený trailer s různými postavami.

Vedle updatu The Commanders vyšel pro Elite Dangerous také bezplatný update, posouvající hru na verzi 1.8. Ten je dostupný pro PC, Mac a Xbox One verze hry a přidává například hvězdné stanice zabudované do asteroidů nebo gigantické Mega Ships, které svojí velikostí zastíní i ty doposud největší lodě.

Elite: Dangerous zdroj: tisková zpráva

Přibyl také nový Camera Suit, což není nic jiného než jen zdejší Photo Mode. Skrze něj lze pořizovat obrázky i videa a všechno si během toho naštelovat tak, abyste pak sesbírali spoustu lajků. Update 1.8 je opravu masivní a přidává, opravuje či upravuje desítky a desítky různých věcí – na kompletní seznam změn se můžete podívat na diskuzních fórech hry.

Vedle nového traileru se můžete pokochat i několika novými obrázky, které najdete v galerii na kartě hry. V rámci season passu Horizons pak čeká jeho majitele ještě další update 2.4, který zatím nemá ani název ani datum vydání, ale půjde o poslední datadisk pro Horizons, odhalující zatím blíže nespecifikované tajemství. Celý season pass je k mání na Steamu za cca 667 Kč.

Nejnovější články