V Highway of Tears půjdete po stopách obětí skutečných vražd
zdroj: tisková zpráva

V Highway of Tears půjdete po stopách obětí skutečných vražd

23. 7. 2014 9:48 | Preview | autor: Adam Homola |

Hry se z reálných událostí nebojí vycházet už spoustu let, ale málokdy se zaměří na něco specifického a konkrétního. Vedle obrovských historických konfliktů a válek najdeme mnohem méně komornějších případů, ze kterých by nějaká herní série vycházela. To se teď pokusí trochu napravit jeden nezávislý vývojář z Nizozemí, který pracuje na adventuře Highway of Tears. Její příběh se bude točit okolo několika dívek, které zmizely nebo byly zabity u dálnice Highway 16 v Kanadě.

Dívek bylo podle oficiálních zdrojů 18, ale ve skutečnosti se předpokládá až 43 obětí. Celá kauza se táhne od roku 1969 až do roku 2011 a dodnes není vyřešená. To zaujalo Tima Hengevelda, který se v minulosti na několika málo hrách podílel, ale z Highway of Tears (tak se mimochodem přezdívá i onomu reálnému případu) si chce udělat svoji první vlastní hru. Ta bude postavená na enginu Unity a Hengeveld ji chce po dokončení prodávat.

Zatím je dostupné jen hrubé a rozpracované demo, které si můžete stáhnout pod tímto odkazem. V demoverzi není v současné chvíli vůbec hotový interface a chybí také některé mechaniky, ale Hengeveld se rozhodl demo zveřejnit kvůli zpětné vazbě od publika, na jejímž základě hodlá hru vylepšit. Hengeveld se sám sebe charakterizuje především jako ilustrátora, který je poháněný příběhem a až v druhé řadě designéra.

Highway of Tears zdroj: tisková zpráva

Hra vás postaví do role dokumentaristky Sofie, která cestuje se svým kameramanem Calebem do města Augier's Peak. Tam budete zjišťovat co se stalo krátce poté, co zmizely tři dívky. A jako v každé správné adventuře se nevyhnete prozkoumávání lokací, mluvení s ostatními postavami a sbírání důkazů a indicií.

"Ve svých hrách chci mít nějaká pojítka s reálným světem, ať už budou historická, nebo to bude jen lokacemi. A když jsem se doslechl o událostech kolem Highway 16, hned to ve mně vzbudilo zájem udělat koncept pro hru. Zároveň to propojím se spoustou herních nápadů, které jsem měl v uplynulých letech," napsal tvůrce hry na fórech makega.me.

Svoji inspiraci pro Highway of Tears bere například v Kentucky Route Zero, Detective Grimoire, Fargo, nebo True Detective. Trailer ještě není, ale malou představu si můžete udělat z dvou prvních obrázků, které špatně určitě nevypadají. Nadšení adventuristé se tak mohou vrhnout na zmíněné demo a nebo čekat na plnou hru, jejíž datum vydání zatím neznáme.

Nejnovější články