V kouzelné adventuře Distortions tvoříte i boříte pomocí houslí
zdroj: tisková zpráva

V kouzelné adventuře Distortions tvoříte i boříte pomocí houslí

5. 3. 2018 17:03 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Vzpomínky mohou mít různé nepředstavitelné podoby. Zvlášť, když si je nepamatujete. A když takové nepamatované vzpomínky poskládáte do jednoho světa, vznikne z toho docela zajímavý paskvil plný nelogických scenérií a monster s maskami. Co s tím, když se v takovém světě ocitnete a nejste mistři bojového umění? Spasíte se jiným uměním – hrou na housle.

Hlavní protagonistka hry Distortions jednoduše nazvaná „dívka“ se v přesně takovém světě ocitá. Ve svém světě, kde je všechno jaksi cizí. Nepoznává skalní útvary, po kterých bezcílně šplhá. Nepoznává místní jezera, po nichž se plaví na voru. Nepoznává cesty, města, tunely, stavení, ani zdejší obyvatele s ptačími maskami.

Dívka bloudí tímto světem. Ten je jí někdy otevřený, poskytující volnost. Jindy je zase zploštělý, vedoucí jen zleva doprava. A občas je dokonce obojím a zároveň ničím. Tento svět jí hází pod nohy spoustu překážek, k jejichž překonání vede cesta skrze dívčin deník.

zdroj: Vlastní

Kde nepomůže deník, tam pomůže druhý a poslední dívčin majetek – housle. Hraním různých písniček vytváříte mosty přes propasti, tvoříte zdi mezi vámi a podivnými nepřáteli, způsobujete exploze, hýbete kusy země a takto se učíte komunikovat se zdejším zvláštním světem.

Ale občas bude nebezpečí tak velké, že vám nepomohou ani libé tóny strunného nástroje. V takovou chvíli je na čase na moment zaskočit do paralelního světa, který je díky jedné převažující barvě nazván jako „bílý“. Co jsou maskované bytosti, před kterými utíkáte? A proč před nimi utíkáte? To jsou jen některé z otázek, které si budete klást po celou dobu hry. Snad vám budou zodpovězeny.

Distortions zdroj: tisková zpráva

Distortions nezní jako další řadová adventura. Jde o spojení 2D pasáží s 3D světem a objevování s hudebními hrami typu Guitar Hero. Z celého projektu je silně cítit téma zapomenutých vzpomínek, případně poruch a nemocí s nimi spjatými. Poselství ale může být ještě mnohem víc, protože kdo ví, čím vším si dívka prošla a stále prochází.

Pokud vás to zajímá a chtěli byste odhalit taje jejího roztříštěného světa poslepovaného neumě dohromady, pak zamiřte na Steam, kde hra vyšla před pár dny. Do pátku vás vyjde na 18 eur, poté skončí sleva a budete si muset připlatit ještě 2 eura.

Nejnovější články