V logické Donut County si vyzkoušíte uspokojující život nenasytné díry
zdroj: tisková zpráva

V logické Donut County si vyzkoušíte uspokojující život nenasytné díry

12. 12. 2017 9:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Ano, i podruhé, i potřetí zní ten nadpis opravdu divně, ale jinak se logická hříčka Donut County v podstatě popsat nedá. Jste prostě díra, která požírá malebný kraj se sladkým názvem Donut (Kobliha). A to snad mluví za vše.

Donut County je další z řady her, které vznikly úplnou náhodou v rámci víkendového game jamu. Konkrétně šlo o Molyjam, jehož cílem je vytvořit hry, které se inspirují vtipy, které se inspirovali hrami od slavného Petera Molyneux.

Ben Esposito začal s jednoduchou myšlenkou, kdy hráč ovládá nic, respektive něco, co chybí. A tak vytvořil díru v zemi, se kterou se dá pohybovat. Následně jí dal vlastnosti černé díry, takže čím více žere, tím je větší a může žrát víc.

zdroj: Archiv

Poté dodal díře potravu v podobě běžných věcí poházených po zahradě, jako je třeba kámen, hrnek, dalekohled, truhla, lebka, bazén, samotný dům… A pak se zaměřil na tvorbu hádanek. Cílem je prostě sežrat všechno na obrazovce, což nebude vždy tak snadné, jak se může zdát.

Jak třeba sníte takový balón, který levituje ve vzduchu? To si nejdříve musíte pochutnat na ohništi, jehož plameny sálající z vašeho nitra propálí koš balónu a do vaší tlamy tak spadne nebohé zvířátko. Když pak pojíte kukuřici, ohniště se postará o popkorn létající všude kolem.

Vtip hry podtrhuje doprovodný trailer, který patří v mém případě mezi ty nejlepším z letošního roku. Dva mývalové vám v podstatě vysvětlí fungování hry, hrající mýval jste zároveň vy – hráč. Mýval se jmenuje BK a pracuje pro velkou mývalí společnost, která tvoří díry. Pomocí nich krade dobrým lidem jejich odpadky. Hra samotná se odehrává šest týdnů po vypuknutí dírokalypsy.

Zkrátka vás čeká promakaný příběh, strhující hratelnost, high-endová grafika, stabilních 60 FPS, možná i 4K… U takových projektů jeden nikdy neví, co je skutečnost a co nepravda. Ale vydání v příštím roce na PlayStation 4, PC, Mac a iOS snad můžeme věřit. Abych nezapomněl, víte, co je to Updog?

Nejnovější články