V novém DLC Death Star pro Star Wars: Battlefront sehrají hlavní roli stíhačky
zdroj: tisková zpráva

V novém DLC Death Star pro Star Wars: Battlefront sehrají hlavní roli stíhačky

22. 8. 2016 17:25 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Že vyjde v září DLC pro Star Wars: Battlefront, víme už dávno. Známá je i skutečnost, že se bude odehrávat na Hvězdě smrti, legendární bitevní stanici Impéria. Ale teprve během Gamescomu tvůrci z DICE představili nový herní mód nepříliš nápaditě pojmenovaný Battle Station. Pokud jste fanoušky několikastupňových úkolů podle vzoru Chivalry: Medieval Warfare, nastražte uši. A to samé platí pro ty, kterým v Battlefrontu chybělo pořádné vesmírné stíhání. Battle Station by totiž mohla být vodou na váš mlýn.

Nový mód se snaží více či méně kopírovat bitvu nad Yavinem IV, která kulminovala, pozor na spoiler, destrukcí první Hvězdy smrti. V úvodní fázi boje se střetnou rebelské X- a A-Wingy s imperiálními stíhačkami TIE. Jedni mají za úkol rozbombardovat hvězdný křižník, ti druzí se ho naopak snaží za každou cenu ubránit.

Následuje druhá fáze, ve které se dostane na tradiční pozemní boj. Rebelové infiltrovali Hvězdu smrti a snaží se odtamtud unést důležitého droida. V tom se jim pokusí zabránit imperiální pěchotní jednotky. Právě na palubě bitevní stanice se ke slovu dostanou dva noví hrdinové – wookiee Chewbacca a lovec odměn Bossk.

Star Wars: Battlefront (DICE) zdroj: tisková zpráva

No a nakonec se hra přehoupne do poslední, rozhodující bitvy – bitvy o bytí či nebytí Hvězdy smrti. Opět se ocitnete ve vesmíru na palubě svých stíhaček. Ale tentokrát oba dva týmy dostanou významné posily, jejichž ovládání se ujmou sami hráči. Přisluhovači císaře se můžou těšit na Darth Vadera a jeho TIE Advanced, rebelové zase uvítají Luka Skywalkera v jeho speciálním X-Wingu.

Představení nového módu naznačuje, že Hvězda smrti by nemusela být jenom obyčejné DLC s jednou mapou a několika novými zbraněmi. Ale s hlasitými projevy nadšení si radši počkejme až na září.

Nejnovější články