V polovině srpna se v Sonic Mania vrátí starý dobrý ježek
zdroj: tisková zpráva

V polovině srpna se v Sonic Mania vrátí starý dobrý ježek

1. 6. 2017 9:59 | Preview | autor: Adam Homola |

Návrat modrého maskota Segy se pomalu blíží. Zatímco mladší hráči mohou znát Segu spíše díky Total War, Dawn of War, Company of Heroes či třeba Alien: Isolation, ježek Sonic je stálicí a držákem, který v herním průmyslu přežívá přes pětadvacet let. Připravovaná Sonic Mania cílí přitom jak na veterány série, tak může něco nabídnout i nováčkům. Má jít o výběr toho nejlepšího z původních her a mezi hráče to chce Sega vypustit už 15. srpna.

Tehdy Sonic Mania vyjde na PC, PlayStation 4, Xbox One a také na Nintendo Switch. Datum vydání oznámila Sega skrze nový trailer, který kolem horké kaše nechodí a jasně ukazuje, co v polovině srpna dostanete. Především to bude klasická hratelnost v původním 2D, tradiční úrovně, nebo zóny chcete-li a k tomu přihodí ještě několik nových zón.

Celá Sonic Mania poběží na všech platformách v 60fps a příznivce série také určitě neurazí sběratelská edice. Ta kromě hry samotné (respektive kódu na stažení digitální verze) obsahuje také figurku Sonica na replice konzole Sega Megadrive se svým typickým startovacím zvukem a repliku cartridge s ikonickým zlatým kruhem.

zdroj: YouTube.com

Na hrách se Sonicem v hlavní roli pracovalo za ty dekády hodně vývojářů, například i v BioWare. Tentokrát padá hlavní odpovědnost na tvůrce ve studiích Headcannon a PagodaWest Games. Na hře spolupracovala také americká Sega, ale hlavní informací pro pamětníky je fakt, že se o vývoj staral Christian Whiteahead, komunitě známý díky svým portům starých her.

Sega staví Whiteheada do pozice jakéhosi ochránce původní hratelnosti a soudě podle trailerů to vypadá, že by tentokrát nemusela padnout kosa na kámen. Namísto 3D, všemožných inovací, trendy designových rozhodnutí a dalších novot bychom měli dostat starou hratelnost v pokud možno co nejlepším balení. Od případných experimentů tu pak bude chystaná Sonic Forces.

Nejnovější články