V prosinci vtrhne na Switch pořádné JRPG Xenoblade Chronicles 2
zdroj: tisková zpráva

V prosinci vtrhne na Switch pořádné JRPG Xenoblade Chronicles 2

8. 11. 2017 12:14 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Xenoblade Chronicles 2, která vyjde začátkem prosince na Nintendo Switch, je přímým následovníkem první Xenoblade Chronicles. Ta vyšla před šesti lety na konzoli Wii a v roce 2015 na 3DS. To je dlouhá doba a proto u dvojky nepočítejte s „pouhým“ rozšířením herních principů předchůdce. Dvojka se odehrává v nové otevřené oblasti a příběhem se protloukají úplně nové postavy. Ve hře se ujímáte Rexe, jemuž zachrání život Pyra, které na oplátku pomáháte najít její ztracený domov Elysium.

Rex a další hrdinové patří mezi takzvané Drivers, zatímco Pyra a různá zvířátka jsou označování za Blades. Vztah mezi nimi je jednoduchý – driveři používají blades jako své zbraně. Zatímco vaše základní útoky probíhají zcela automaticky, nabíjí se vám tím speciální komba, která už musíte odpalovat ručně. Jejich používáním se zase nabíjí speciální komba vašich bladů, která je potřeba správně načasovat pomocí QTE. Přitom máte svobodu pohybu po bojišti a kdykoliv můžete vyměnit svůj blade za jiný.

Video řekne více než tisíc slov a v případě nově vypuštěných záběrů se o hře dozvíte opravdu první poslední. Nintendo vám skrze svůj program Direct prozradí příběhové pozadí Xenoblade Chronicles 2, představí vám jednotlivé postavy, živoucí svět, hodnou i zlou faunu, do detailu rozebere soubojový systém, zavítáte do měst, nakoupíte u obchodníka, vykopete poklad, zahrajete si na automatech… Je toho zkrátka hrozně moc, jak se na pořádné (J)RPG sluší a patří. Video níže se pak zaměřuje na příběh.

Ať už se vám styl japonských her na hrdiny líbí nebo ne, jedno se Xenoblade Chronicles 2 upřít nedá. Otevřená prostranství kouzelné krajiny se rozprostírají na zádech prastarých titánů a téměř v každém okamžiku volají po printscreenu a nahození na pozadí plochy. Pod oku lahodícím pozlátkem se ukrývá RPG, jehož souboje dodávají žánru ono speciální J.

zdroj: Vlastní

Xenoblade Chronicles 2 vychází již 1. prosince exklusivně na Nintendo Switch a rovnou se připravte na plnou cenu 60 dolarů. K tomu si ještě připočtěte dalších 30 za season pass, pokud si chcete zajistit přístup ke všem DLC, které do hry přitečou od vydání do příštího podzimu. Půjde o nové předměty, úkoly, postavy, výzvy a dokonce dojde i na další příběhovou kampaň.

Nejnovější články