V Rainbow Six Siege si zabojujete proti nakaženým na způsob Left 4 Dead
zdroj: tisková zpráva

V Rainbow Six Siege si zabojujete proti nakaženým na způsob Left 4 Dead

2. 2. 2018 13:16 | Preview | autor: Adam Homola |

Chystaný mód Outbreak stihl způsobit menší bouři ve sklenici vody ještě předtím, než online střílečku Rainbow Six Siege vůbec rozšířil. Kontroverzi jsme se věnovali minule, zatímco teď se můžeme konečně podívat na to, co se vlastně chystá. Na první dobrou to vypadá na variaci na Left 4 Dead, ale takhle jednoduché to asi nebude.

Především půjde o bezplatnou kooperativní akci dostupnou všem hráčům Rainbow Six Siege. Ubisoft spustí Outbreak společně s Operation Chimera a tím hru překlopí do třetího roku. Vy se do "zombíků" budete moct pustit ve třech hráčích a na pokoření mimozemské hrozby budete mít celkem čtyři týdny.

Akce poběží od 6. března do 3. dubna a připravit byste se měli na něco, co jste zatím ve hře neviděli. Vývojáři si dali práci s alespoň nějakým nástřelem příběhu, který vypráví o tajemné kapsli z vesmíru. Ta přenášela exotický parazit Apex a spadla do Nového Mexika.

Apex celou oblast nakazil a její obyvatele proměnil v monstra. Celá zóna je prozatím v karanténě, jenže ta dlouho nevydrží. Pokud by se parazit dostal ven, byla by to katastrofa globálních rozměrů. Vaší misí je tak vstoupit do zdevastovaného města a zničit parazit dřív, než bude pozdě.

Left 4 Siege?

Ubisoft se podělil i o několik herních detailů, které oblíbenou střílečku od Valve skutečně připomínají. Můžete se těšit na velké a často ozbrojené příšery se schopností prorazit zdi a dostat se do vaší bezprostřední blízkosti hodně rychle.

Na straně nakažených uvidíte celkem pět archetypů, každý se svými unikátními schopnostmi. Vy na ně budete muset umět bleskově reagovat, udržet své pozice a mít o svém nejbližším okolí perfektní přehled. Tohle všechno prý navíc ještě pod velkým tlakem, protože budete na všechno jen tři.

Nakažení nepřátelé se také nebudou vůbec krýt, půjdou vám okamžitě po krku a budou rychlí, tudíž by měl Outbreak nabídnout solidní výzvu i pro zkušené hráče. O přístupnost a zároveň náročnost by se měly postarat dva stupně obtížnosti. Normal má být podle tvůrců výzvou, kterou ale s dobrým týmem a spoluprací s ostatními překonáte. Pandemic vás pak má opravdu ztrestat: nepřátelé vás sejmou na pár ran a počítat musíte i se zapnutým friendly fire.

zdroj: Archiv

Trojice úrovní

Outbreak vyzkouší vaše kooperativní schopnosti v celkem třech nových  úrovních. Ty mají být mnohem otevřenější než klasické PvP mapy, a také se budou z velké části odehrávat v exteriérech. Přesto mají být už z podstaty věci o něco lineárnější a s jasným systémem progrese.

Navzdory tomu všemu vás ale design map nemá nutit k jednomu jedinému postupu a volba čisté akce nebo stealthu bude stále na vás.

Operátoři

Outbreak nabídne pro Rainbow Six Siege nový a unikátní způsob hratelnosti, a proto se do něj každý stávající Operátor nehodí. Vývojáři tak pečlivě vybrali ty, kteří se s parazitem Apex mohou bez problémů utkat a kteří protentokrát zůstanou raději na střídačce.

V Outbreak budou dostupní Smoke, Ying, Buck, Kapkan, Ash, Doc, Tachanka, Glaz, Recruit a dva noví Operátoři, které do hry přidá Operation Chimera. Další várka informací včetně odhalení zbytku zásadních věcí přijde v druhé polovině února.

Nejnovější články