V Red Dead Redemption II nebudete kořist jen stopovat, ale i chytat na udičku. I z pohledu první osoby
zdroj: tisková zpráva

V Red Dead Redemption II nebudete kořist jen stopovat, ale i chytat na udičku. I z pohledu první osoby

25. 9. 2018 11:15 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Od Vaška jsme se minulý týden dozvěděli o leckdy až absurdních detailech, jimiž je nadcházející kovbojka Red Dead Redemption II napěchovaná. A i když byly Vaškovy dojmy vyčerpávající a doprovodný pokec ve videu výživný, ještě není všem detailům konec. Studio Rockstar Games potvrzuje „survival“ prvky novými obrázky a informacemi.

Už víme, že je lepší sáhnout po luku a mířit na hlavu, aby došlo k co nejmenšímu poškození kůže a masa oběti, čímž si zajistíte lepší ceny u řezníků, případně zvýšíte morálku gangu v táboře. Maso můžete sníst sami, pokud si ho správně ukuchtíte a do kůže se zase můžete obléct, budete-li k jejímu zpracování mít potřebné nástroje.

Pokud vaše první rána nebohé zvířátko hned neusmrtí, můžete ho snadno vystopovat pomocí krve, což bude mnohem snazší v zasněžených oblastech. Mrtvolku byste ale neměli nechávat dlouho bez dozoru, jelikož si ji zdejší masožravá divočina brzy začne nárokovat.

zdroj: Archiv

Kromě hlasitých palných zbraní a tichého luku se můžete chopit i rybářského prutu. S ním si můžete odpočinout u jezera či řeky a pokusit se chytit si potravu. Ryb je samozřejmě více druhů a každá se chytá na jinou návnadu.

Vždy ale dávejte pozor na svého oře. Obzvlášť když mu hodíte na zadek rozpárané torzo krokodýla, měli byste ho následně umýt, aby pach krve nelákal predátory a nepřipravil vás o vytuněného plnokrevníka. Tvůrci připravili 19 plemen koní, která můžete legálně zakoupit, ukrást nebo zkrotit v divoké přírodě. Absurdní detail v případě koní: jejich varlata se v chladu smršťují…

Svět Red Dead Redemption II obývá na 200 druhů zvířat, z nichž se každé chová očekávaným způsobem. Vlci loví ve smečkách, medvědi u peřejí chytají lososy plavající proti proudu, vačice hrají mrtvé, supi ohlodávají zdechliny, aligátoři klidně čekají v bažině na příležitost.

Některá z těchto zvířat můžete vidět na krásných malbách níže. Vašek ve svých dojmech mluvil o katalogu zboží u obchodníka, kde jsou podobnými obrázky vykreslena například jablka s popiskem o jejich původu.

V případě zvířat by mohlo jít o encyklopedii, ze které byste se třeba dozvěděli o výskytu každého druhu, jeho chování a stravovacích návycích. Pokud to tak skutečně je (naznačuje to velký počet stran a název A Zoological Compendium of Earth’s Creatures), šlo by o vítaného pomocníka při shánění potravy a cenných kůží.

Zároveň se objevila informace, kterou jsme tak úplně nečekali, i když po GTA V se dala aspoň tušit. Celé Red Dead Redemption II půjde hrát z pohledu první osoby. Naplno si tak užijete stahování z kůže, čištění zbraní, přestřelky, lov a další kratochvíle.

S každou další informací, každým dalším obrázkem rostou naše očekávání k nebezpečným výšinám. Už aby bylo toho 26. října.

Nejnovější články