V RPG Pokémon Sword a Shield bojujete s přáteli proti gigantickým Pokémonům
zdroj: tisková zpráva

V RPG Pokémon Sword a Shield bojujete s přáteli proti gigantickým Pokémonům

6. 6. 2019 15:11 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Očekávané RPG s Pokémony se včera konečně pořádně představilo v dalším Directu od Nintenda. Celých šestnáct minut se tvůrci ze studia Game Freak věnují nejrůznějším aspektům dvojice her Pokémon Sword a Pokémon Shield (které pro jednoduchost zkracujeme na Pokémon Sword and Shield), mezi které patří představení nových Pokémonů i herních mechanismů.

Vydatné pozornosti se dočkal takzvaný fenomén Dynamax. V oblasti Galaru, kde se hra odehrává, jsou určitá místa, kde mohou běžní Pokémoni nabývat obrovitánských rozměrů. Docílit tohoto fenoménu může pouze trenér se speciálním náramkem a efekt je časově omezený. Ale po dobu jeho trvání je Pokémon mnohonásobně silnější a snáz si tak poradí se svými soky.

S obrovitými monstry se setkáte i ve volné přírodě – otevřené lokaci Wild Area, ve které můžete lovit Pokémony sami nebo s jinými hráči. Právě na přerostlíky musíte být alespoň čtyři, přičemž v případě, že nebudou po ruce živí hráči, se k vám připojí AI.

zdroj: Archiv

Video se zaměřilo i na příběh, ve kterém se samozřejmě chcete stát nejlepším trenérem v regionu. Tím současným je neporažený Leon, ale než se k němu dostanete, bude vaším soupeřem jeho bratr Hop. Čeká vás postupné soupeření s trenéry v tělocvičnách roztroušených po celé oblasti. Každá je přitom zaměřená na určitý aspekt, který musíte ovládnout.

Pokémon Sword and Shield na scénu uvede spoustu nových Pokémonů. Tři z nich – Grookey, Scorbunny a Sobble – už znáte z prvního oznámení a jeden z nich se stane vaším úplně prvním Pokémonem. Později narazíte na roztomilou květinku Gossifleur, která se vyvíjí do koule bavlny Eldegoos.

Na zelených loukách se pasou docela obyčejné ovce Wooloo, nad jejich hlavami létá dravec Corviknight a opodál drtí kamení opancéřovaná želva Drednaw. Nových Pokémonů bude ve hře mnohem víc, ale je jedině dobře, že si je tvůrci nechávají jako překvapení.

V závěru videa se objevují dva legendární Pokémoni, kteří dali název novým hrám. Jde o dva vlky, z nichž jeden třímá v ústech meč (Sword). Jeho podobnost s bossem Great Grey Wolf Sif z Dark Souls je krajně podezřelá... Druhý vlk (možná spíš lev) má místo hřívy obrovský štít (Shield).

Jakou roli v příběhu sehrají tito tajemní Pokémoni, se dozvíte až po vydáníPokémon Sword and Shield, ke kterému dojde celosvětově 15. listopadu. K dispozici budou obě hry v bundlu, případně každá samostatně.

Nejnovější články