V Saints Row IV zazní Shakespeare i Jane Austenová
zdroj: tisková zpráva

V Saints Row IV zazní Shakespeare i Jane Austenová

22. 7. 2013 18:45 | Preview | autor: Petr Poláček |

Pondělí 22. července si budeme pamatovat jako DLC den. Žádný signifikantní přídavek do některé z her, které sledujeme, sice nevyšel, ale objevilo se hned několik informací o DLC pro hry připravované. Saints Row IV je jednou z nich. Kolegové z GameInformeru a Polygonu se během Comic-Conu účastnili panelovky s tvůrci a dabéry Saints Row IV, kde se od šéfa Volition Steva Jarose dozvěděli, že první DLC s názvem Enter the Dominatrix vyjde 45 dní po vydání základní hry, k čemuž dojde za měsíc – 23. srpna.

Enter The Dominatrix bylo původně DLC pro Saints Row: The Third, které si tehdejší šéf THQ Jason Rubin tak oblíbil, že vývojářům z Volition nakázal, aby na jeho základech vybudovali Saints Row IV. Stalo se, ale THQ v mezičase zkrachovala. Studio Volition pak koupila německá společnost Deep Silver, pod jejíž záštitou vyjde Saints Row IV podle původního záměrů vývojářů, kteří se nápad s DLC Enter The Dominatrix rozhodli oprášit a zrealizovat. Jen v trošku jiné podobě než avizovali původně.

Zatímco z původně plánované verze Enter The Dominatrix je nyní de facto Saints Row IV, nová verze DLC si bude dělat legraci z konceptu samotného DLC. Ve stylu „behind the scenes“ videí, která znáte třeba z rozšířených verzí filmů, budou jednotlivé postavy vysvětlovat, proč byl ten a ten obsah ze základní hry vystřižen. Vývojáři z Volition jsou blázni, jak dokazují jejich nápady realizované v Saints Row IV, takže by DLC mohlo ve výsledku pobavit. Minimálně jeho popis zní v této chvíli lákavě. Sebemrskačského humoru je ve hrách stále zoufale mále, zatímco klišé k zmrskání je ve hrách na každém rohu.

Steve Jaros dále návštěvníkům panelovky prozradil, že oživení jednou pohřebeného Johnny Gata hodlají tvůrci pořádně vysvětlit navzdory tomu, že celá Saints Row série si jinak s vnitřní logikou příliš starostí nedělá a bezuzdně se oddává prezentaci všemožných úchyláren. Ne však v případě Johnny Gata.

...

Jinak se ale vývojáři z Volition při tvorbě příliš nekrotili. Nápad na dubstepovou zbraň prý přišel od dvou skupin v rámci týmu naráz, což Jaros svádí na pivo. Na to konto by nám asi hra měla být blízká, pokud takového pivního humoru obsahuje více. Jestli právě z piva vzešel později zavržený nápad na bollywoodské zakončení se vším, co k tomu patří, včetně správné taneční choreografie a písničky, to už Jaros nespecifikoval. Jen dodal, že nápad nakonec neprošel, protože pořádná realizace bollywoodského finiše by byla příliš drahá, už jen kvůli nákladnému a náročnému motion capture.

Nějakou tu "klasickou kulturu" si ale v Saints Row IV přeci jenom užijeme, protože mimozemský předák Zinyak hodlá v in-game rádiu číst útržky ze Shakespeara a údajně i celou první kapitolu z klasického díla Pýcha a předsudek od Jane Austenové. V jakém kontextu uslyšíme recitaci zmíněných klasik, a jestli to nebude spíše trapas, to si ověříme už za měsíc až Saints Row IV vyjde a snad nám znovu připomene, že hry mohou být šílené, odvázané, ale zároveň ne nutně blbé.

Nejnovější články