V severském pekle Hellblade si užijete sekání, puzzly a ještě si u toho uděláte selfie
zdroj: tisková zpráva

V severském pekle Hellblade si užijete sekání, puzzly a ještě si u toho uděláte selfie

28. 7. 2017 18:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Že se na nás v dílně studia Ninja Theory chystá něco neobvyklého víme už prakticky od oznámení Hellblade. S téměř každým dalším pohledem do zákulisí pak tvůrci unikátnost svého nového titulu jen potvrzují, což ostatně dokazují i dvě nová videa.

Jedno z nich je trailer, který bychom snad i mohli považovat za startovní, vzhledem k blížícímu se vydání hry. Hellblade: Senua’s Sacrifice vyjde na PC a PlayStation 4 už 8. srpna, a tak se prezentuje trailerem, který není příliš standardní. Akci byste v něm hledali těžko, zato atmosférou a různými hlasy v hlavě hlavní hrdinky nešetří.

Zájemci o akci, nechť si pustí přiložené video od IGN, které je z poloviny jen nepřetržitou akční šermovačkou, zatímco druhá polovina se zaměřuje na poklidný průchod prostředím a řešení jednoho puzzlu. Souboje tak budou jen jednou částí hry, i když půjde o část důležitou, která do jisté míry evokuje principy Dark Souls a podobných her.

zdroj: tisková zpráva

Uvidíte, respektive uslyšíte také ony hlasy v hlavě přímo během hraní, kdy nejde jen o pouhé dokreslení atmosféry. Hlasy mimo jiné komentují aktuální dění na obrazovce, poskytují různé rady a nenápadně se vás snaží dostrkat k tomu, co byste měli v danou chvíli dělat. Což může být například během soubojů víc než užitečné.

Tvůrci také nedávno potvrdili přítomnost Photo Mode už v den vydání, a to na obou platformách. V rámci Photo Mode si budete moct nastavovat nejen úhly kamery, ale také různé filtry, pohrát si s barvami apod. To ostatně vývojáři dokládají čtyřmi ukázkovými obrázky, na které se můžete podívat v galerii na kartě hry.

V neposlední řadě máme taky potvrzenou podporu pro PlayStation 4 Pro. Jestliže nejnovější konzoli od Sony vlastníte, můžete se těšit na 60fps a „vyšší rozlišení“ – jaké přesně už bohužel tvůrci neprozradili. Pokud naopak vládnete dostatečně výkonným PC, můžete hrát Hellblade v rozlišení 4K a s libovolným, neuzamčeným frameratem.

PC verze Hellblade: Senua’s Sacrifice bude podporovat také ultra širokoúhlé monitory s poměrem stran 21:9. Plná hra vyjde na PC a PS4 už 8. srpna.

Nejnovější články