V simulaci Keep the Peace si posvítíte na zloděje, stávkaře i teroristy
zdroj: tisková zpráva

V simulaci Keep the Peace si posvítíte na zloděje, stávkaře i teroristy

9. 5. 2018 13:25 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Postavit se do realisticky pojatých situací, kdy jako hráči rozhodujete o životech vašich podřízených, může být poměrně vzrušující zábava. Teď mrkám směrem ke hrám typu 911 Operator a This Is the Police. Novinka Keep the Peace k nim nemá daleko, ale co se simulace týče, jde mnohem, mnohem víc do hloubky.

Stejně jako v případě This Is the Police vás i Keep the Peace staví do role náčelníka policie v kriminalitou zmítaném městě. V této roli máte logicky kontrolu nad celým oddělením, tedy jednotlivými strážníky, jejich vybavením i vozidly. Už jen nábor nových členů vás překvapí svou komplexností, když každá postava disponuje 24 ukazateli dovedností (výdrž, síla, vedení, sebeobrana, řízení, reporty, vyslýchání atd.).

Podobná péče je věnována i vozidlům. V jejich případě si volíte z mnoha typů karoserií, barev a potisků, na výběr je počet míst pro zadržené a další výbava jako vyztužený nárazník, robot zneškodňující bomby, klec na psa, pás s ostny, kužely, alkohol tester…

zdroj: PlayStation YouTube

A tím přehršel možností nekončí. Z jednotlivých strážníků tvoříte zásahové jednotky, zakládáte patroly, hlídáte dopravu a sousedy a vyjíždíte k víc jak stovce různých případů. Dojde na nebezpečné honičky, vloupačky, stávky, a dokonce i přírodní katastrofy. A v některých případech nezůstane jen u policie. Na prohnanější vrahy si posvítí až vaši detektivové.

A takhle by se dalo pokračovat ještě dlouho. A je to dobře. Jak 911 Operator, tak This Is the Police jsou výborné hry, ale první je roztříštěna hasiči a sanitkami, druhá zase příběhem. Keep the Peace chce být ryzím simulátorem policejního okrsku, ve kterém na nic jiného nemáte čas.

Nedivím se komplexnosti, když přihlédnu k délce vývoje. Tvůrci z nezávislého studia Deliberative Entertainment na svém dítku dělají již dlouhých 15 let. Na světlo s ním vyšli až teď a v nejbližší době se chystají na Kickstarter. Tam budete mít možnost přispět na plnou hru, získat vstup do bety, a plánuje se i pseudo season pass. Datum vydání zatím není známo.

Nejnovější články