V survival plošinovce Rain World bojujete o přežití jako kočka
zdroj: tisková zpráva

V survival plošinovce Rain World bojujete o přežití jako kočka

24. 1. 2014 18:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Sympatická survival plošinovka Rain World je na Kickstarteru teprve několik dnů a cílovou částku už se podařilo vybrat. Za projektem stojí především vývojář Joar Jakobsson, který na hře dělá design, programuje a stará se o grafiku i koncept. K ruce mu je James Primate, který řeší hudbu, zvuky a obchodní záležitosti. Společně se jim už na Kickstarteru podařilo vybrat přes 38 tisíc dolarů, přičemž cíl byl 25 tisíc dolarů.

Rain World může vypadat jako úplně obyčejná indie hopsačka, ale lišit se má minimálně v jednom aspektu, kterým jsou nepřátelé. Hrajte za podivnou kočku, hopsáte po úrovni a musíte se vyhýbat nebo naopak útočit na zákeřné ještěry, kterých je několik druhů. Každý predátor má unikátní chování a smysly - co platí na jednoho, nebude na druhého vůbec účinné. Pokud tedy stačí jednomu predátorovi utéct, druhý s tím může počítat a vám budou rychlé nohy houby platné.

Jeden může být agresivní a pořád po vás půjde. Druhý bude trpělivý a bude vyčkávat, až se mu naskytne vhodná příležitost. A třetí zase může předpovídat vaše pohyby a nadbíhat vám. Vám tedy nezbyde než se naučit, co který predátor dělá, jak se chová a podle toho se v daném levelu zařídit, bedlivě je sledovat a pak rychle konat. Jak to může fungovat v praxi, se můžete přesvědčit na videu ze hry, ve kterém to na jedné z jednodušších úrovní předvádí James Primate. Všimnout si na videu můžete i toho, jak pánové vyřešili pohyb.

...

Pohyb počítá se setrvačností, čehož můžete při únicích využít. Všimnout si můžete i spousty drobných animací a menších detailů ve světě. Rain World nedostal svůj název jen tak - ve světě totiž pořád prší. Dokonce tak intenzivně, že vás to prakticky zabije. Většina známých forem života proto už neexistuje. Existují jen zvířata, která se ve výjimečných chvílích mezi slejváky snaží dostat na povrh a něco ulovit. Vtip je v tom, že vy jste zároveň predátor i kořist - musíte lovit menší zvířata abyste přežili, ale přesně to samé budou dělat ještěři a jiná havěť.

Rain World nabídne jak kooperativní, tak kompetitivní režim až pro čtyři hráče - budete moci hrát deathmatch, endurance, variaci na hordu, různé upravitelné výzvy apod. Tvůrci dali hru i na Steam Greenlight, a přestože Kickstarter ještě neskončil, už Greenlightem prošli a jsou schválení. Koukněte na jejich Kickstarter a když se vám bude divná kočka zamlouvat, můžete nějaký ten dolar přispět. Mňau.

Nejnovější články