Valve vydala Artifact, solidní karetní hru s diskutabilním obchodním modelem
zdroj: tisková zpráva

Valve vydala Artifact, solidní karetní hru s diskutabilním obchodním modelem

30. 11. 2018 15:01 | Preview | autor: Adam Homola |

Valve vydali novou hru. To se zase tak často nestává, byť nás od té předposlední dělí pouhé dva roky. Jenže tam, kde The Lab fungovala velmi dobře a v podstatě nekonfliktně, Artifact budí vášně. Karetní novinka ze světa Dota 2 má na pohled opravdu solidní a komplexní mechanismy, jenže také poněkud specifický obchodní model.

Právě forma a způsob zpoplatnění hry je něco, co nejednoho hráče zvedá ze židle, byť ani tentokrát to asi nebude tak úplně černobílé. Artifact má na Steamu v době psaní textu bezmála šest tisíc reakcí a nepřevažují ani ty pozitivní, ani ty negativní. Celkové uživatelské hodnocení Artifactu je tak pouze „smíšené“.

To velkou důvěru v novou hru od Valve sice nevzbuzuje, byť při letmém pohledu na uživatelské reakce nejde ani tak o herní mechanismy, jako spíše o všechny ty věci okolo, v čele s obchodním modelem.

Podobně rozpolcené reakce lze najít třeba i na Redditu hry, kdy na jedné straně uživatelé křičí „pay2win!“, zatímco na straně druhé nabízí někteří střídmý pohled na prý vlastně docela normální obchodní model.

Je pravda tradičně někde uprostřed? Osobně nevím, Artifact jsem ještě nehrál, ale na Games jsme si hru už pořídili a brzy si ji důkladně proklepneme na vlastní kůži. Nejvíc si na hru brousí zuby Aleš a pokud bůh dá, budete si moct přečíst jeho komentář už v následujících dnech.

zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články