Vampire: The Masquerade Redemption
zdroj: tisková zpráva

Vampire: The Masquerade Redemption

22. 3. 2000 0:00 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Vampire The Masquerade: Redemption - previewAutor: Chaos & DepiPublikováno: 22.března...


Vampire The Masquerade: Redemption - preview

Autor: Chaos & Depi
Publikováno: 22.března 2000

Ples nihilistů
Od skupiny Nihilistic k nám přichází hra Vampire the Masquerade - Redemption. Ačkoliv je Nihilistic relativně novým týmem, tak to neznamená, že se jedná o skupinku amatérů, kteří pracují na své první hře. Několik těchto „herních profesorů“ má za sebou účast už na takových projektech jako byly Dark Forces (I + II) Day of the Tentacle, Full Throttle, Grim Fandango, Descent (I + II), Duke Nukem 3D, různé addony do Quaka, X-Wing vs. Tie Fighter, StarCraft a seznam by mohl dále pokračovat. Nedovedu si představit někoho, kdo by od autorů v Nihilistic nehrál aspoň jednu hru.

Na samém počátku hry jste ještě regulérní (smrtelný) člověk. Christof, hlavní postava ve hře, je křižák vedoucí svatou válku proti bezbožným upírům. Upíři si sotva vybírají kandidáty do svých řad jen tak namátkově. Christof byl vybrán, aby se začlenil do klanu Brujah. Brujahové jsou bojovníci a proto chtějí získávat silné a zdatné bojovníky. A protože se Christof ukázal jako velmi schopný válečník, začal se jejich klan o něj zajímat. Tvým hlavním nepřítelem je pán upírů Vukodlak. A jak budete ve hře postupovat dál a dál, tak se postupně dozvíte mnoho o společenském cítění a komplikované organizovanosti upíří společnosti. Dozvíte se více a více, až se nakonec střetnete se samotným Vukodlakem.

Chceme se dožít dalšího dne
Skvělou věcí na upírech je, že pokud nejsou zabiti, jsou nesmrtelní a během svého „žití“ vidí okolní svět a jeho obyvatele se postupně vyvíjet, přímo před očima. Jsou na tom stejně jako Highlander s jedním rozdílem: jejich zbrojní arsenál je určován jen nabídkou Army shopů . Takže oproti Highlanderovi se místo mečů a kuší nyní používají motorové pily a poloautomatické zbraně. Docela modernizovaní upíři, co?

Upíři mohou používat některé z mystických sil, ale nejedná se o skutečná kouzla, tak jak je známe z jiných her typu Baldur`s Gate. Mnoho z tohoto jejich umění je zaměřeno na změnu své vizáže. Upír si může nechat narůst tesáky či drápy, zlepšit svůj sluch a zrak, může získat schopnost běžet rychleji, skočit výše či se schovat ve stínech.

Hra začíná ve středověku, v období kdy křižáci vedli své svaté války a panny byli přikovávány ve vysokých věžích. A tajemná území na východě se ukázala jako stvořená pro hru s upíří tématikou. Přesto jsou všechny středověké události situovány do střední Evropy a to do překrásných měst Prahy a Vídně. A zhruba v polovině hry se Christof a jeho skupina válečníků ocitnou v Londýně a New Yorku.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva



Nejnovější články