Vampyr nabídne jednoduchý příběhový mód i náročnější souboje ještě během léta
zdroj: tisková zpráva

Vampyr nabídne jednoduchý příběhový mód i náročnější souboje ještě během léta

28. 7. 2018 13:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Upírské akční RPG Vampyr od studia Dontnod Entertainment ještě neřeklo své poslední slovo. Tvůrci totiž chystají velký update, který vyjde během léta na všechny tři velké platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One. Hlavním tahákem updatu budou dva nové módy, které hru ušijí na míru jak hardcore hráčům, tak těm, kteří se bojí soubojů.

Svátečním hráčům a lenochům bude vyhovovat nový mód Story. V něm bude celá hra stát na příběhu a dialozích, zatímco souboje budou hrát druhé housle. Mají být výrazně jednodušší, přístupnější a obecně méně důležité.

Protipólem bude mód Hardcore, kde to bude právě hlavně o bojování. V Hardcore módu mají být souboje výrazně těžší, a ještě z nich získáte mnohem méně zkušeností. O to víc se pak musíte spoléhat na běžné civilisty a jejich krev, jinak vám síla a schopnosti moc neporostou.

zdroj: Archiv

Vampyr dostal včera zároveň i nový patch, který se točil hlavně kolem bugfixů a jiných drobných úprav. Kompletní seznam všech změn najdete v tomto příspěvku na Steamu.

Tvůrci vydali také nový trailer plný ocenění a citací a není vůbec překvapením, že z naší recenze v ukázce nic necitují. Vampyr sice není vůbec špatný a leckdo si v něm kouzlo najít může, nicméně nejde ani zdaleka o špičkovou, odladěnou a ve všech směrech zábavnou hru.

Honza Slavík hře v recenzi napálil šestku: „Vampyr dokáže učarovat atmosférou a podmanit si dovedným podáním kvalitního děje. RPG a akční části se však moc nepovedly a zamýšlený hlavní tahák v podobě těžkých voleb, koho zabít a koho nechat žít, vyznívá kvůli nevýrazným dopadům vašeho konání také spíše do ztracena. Hra sice nakonec umí zabavit, ale také častokrát zklamat.“

Vampyr nakonec moc nezaujal ani Šárku, která vám hru představila v červnovém GamesPlayi.

Nejnovější články