Vaši hrdinové z Destiny s vámi půjdou napříč různými generacemi konzolí
zdroj: tisková zpráva

Vaši hrdinové z Destiny s vámi půjdou napříč různými generacemi konzolí

21. 7. 2014 18:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Příjemnou zprávu pro fanoušky Destiny mají vývojáři z Bungie. Vůbec nebude vadit, když si v září koupíte hru na minulou generaci konzolí. Jestliže s nákupem PlayStationu 4 nebo Xboxu One ještě vyčkáváte, ale na Destiny se těšíte, netřeba se strachovat. Nadcházející akční epos můžete klidně rozjet na staré konzoli a až si pak časem koupíte konzoli novou, své postavy na ni bez problémů přenesete.

Tato funkce má samozřemě jistá omezení, ovšem taková, která byste asi čekali. Svého Guardiana (jak se hrdinové z Destiny souhrnně označují) nemůžete přenést z PlayStationu na Xbox a naopak. Přesuny jsou možné pouze v rámci konzolí jedné firmy, takže jen z PS3 na PS4 a jen z X360 na Xbox One. Je to omezení, ale v rámci konkurenčního boje pochopitelné. Přesun své postavy napříč systémy není jen vlastností pro pár lidí, kteří ještě váhají s přesunem a týká se jich zrovna časový rámec vydání hry. Destiny totiž nemá být jen jedna hra, ale celé univerzum které bude čítat minimálně tři velké hry a hromadu rozšíření.

Bungie a Activision mají se hrou velké plány a tak ani nevyznívá absurdně (jen hodně ambiciozně), když hovoří o tom, že byste se svou postavou mohli strávit klidně deset let v rámci jednotlivých dílů vyvíjející se série. Problém tedy nastává jen ve chvíli, kdy byste chtěli přeskočit třeba z Xboxu 360 na PlayStation 4. V takovém případě máte smůlu, ale jinak váš Guardian půjde s vámi. "Naši službu jsme s takovou flexibilitou stavěli už od začátku. Coby hráč Destiny máte účet u Bungie, který je svázaný s Vaším PSN ID nebo vaším Xbox LIVE Gamertagem, nikoliv s konkrétní konzolí," napsal na oficiálním webu David Shaw z Bungie. 

Momentálně probíhá betatest hry, ze kterého se objevují i první videa. Vy se podívejte třeba na hraní za Huntera, které vydal GameSpot a pak přidal i záběry z pohledu dalších dvou povolání - Warlocka a Titána. Destiny vychází 9. září na PS4, PS3, Xbox One a X360.

Nejnovější články