Vědci rozšířili Civilization V o mocnou umělou inteligenci
zdroj: tisková zpráva

Vědci rozšířili Civilization V o mocnou umělou inteligenci

5. 1. 2018 16:25 | Preview | autor: Adam Homola |

O umělé inteligenci slýcháme z úst zástupců Googlu, Amazonu, Facebooku i Microsoftu už nějakou dobu, a to se v příštích letech měnit nebude. Naopak se bude o AI mluvit stále častěji, včetně jejích potenciálně negativních stránek. Na ty se teď pokouší zábavnou formou modu do Civilization V upozornit výzkumníci z Cambridgeské univerzity, konkrétně z jejího Centra pro studium existenčních rizik.

Mod jednoduše nazvaný Superintelligence rozšiřuje Civilization V o výzkum a vývoj umělé inteligence. V praxi to znamená rozšíření technologického stromu o několik nových technologií a je na vás, jak s nimi ve hře naložíte.

Umělá inteligence vám může zprvu poskytnout několik výhod a nakonec se z ní může stát super inteligence, která vám zajistí absolutní ovládnutí vědy. Jenže pokud ji nebudete držet dostatečně na uzdě, může se vymknout kontrole. To pak vyústí ve zničení lidstva a okamžitou prohru.

Vzhledem k její ničivé povaze jde přirozeně o technologii, kterou najdete až v pozdějších fázích hry. Pokud se tedy chcete na obsah modu podívat na vlastní oči a nečekat třeba i desítky hodin, než se k ní propracujete, měli byste začít novou hru v moderní éře.

Superintelligence existuje ve dvou verzích a obě jsou k nalezení na Steamu. Ta první ke svému běhu vyžaduje pouze původní Civilization V, zatímco ta druhá slouží naopak pouze pro datadisk Civilization V: Brave New World. Jednoduše si tak stáhněte verzi odpovídající vaší hře a můžete se pustit do využívání umělé inteligence. Jen nezapomeňte na to vodítko…

Nejnovější články