Velký patch rozšiřuje vesmírnou střílečku Everspace o nové lodě a spoustu drobností
zdroj: tisková zpráva

Velký patch rozšiřuje vesmírnou střílečku Everspace o nové lodě a spoustu drobností

7. 12. 2016 18:57 | Preview | autor: Adam Homola |

Vesmírná střílečka Everspace je stále v programu předběžného přístupu na Steamu a tvůrci ji tedy logicky pravidelně patchují. Aktuální update patří k těm největším a přidává do hry nové lodě, nové úrovně obtížnosti, předělává systém perků a přináší přes 120 novinek či vylepšení stávajících systémů.

Everspace se i díky updatu pomalu blíží k vydání plné - hotové verze, byť to rozhodně nebude příští týden. Studio Rockfish Games před sebou má ještě hodně práce, ale aktuální obsahový update dává tušit, co dalšího se chystá.

Hlavním tahákem updatu jsou nové lodě. Tou první je Colonial Scout: extrémně rychlá a hbitá průzkumná loď s velmi malými rozměry. Díky nim můžete nepříteli zmizet mezi asteroidy, kam by se už s větší lodí nedostal. Colonial Scout také nabízí neviditelnost a zbraň na dálku, tudíž s ní můžete praktikovat oblíbenou taktiku „hit & run“ nebo své nepřátele obtěžovat zbraní na dálku. Na oplátku toho ale Scout zase tolik nevydrží. Jakmile se dostanete do hledáčku nepřátele a nestihnete uhnout, je s vámi amen.

zdroj: Archiv

Druhou novou lodí je loď Colonial Gunship, víceméně opak Colonial Scouta. Těšit se tak můžete na létající pevnost s několika různými a silnými zbraněmi včetně raket, min, skenovací technologií, bojovými drony a automatickým rotačním kulometem. Gunship je však pomalá a není ani zdaleka tak mrštná jako Scout. Pokud se tak dostanete do hledáčku několika nepřátel najednou, budete to mít hodně těžké.

Vývojáři rozšířili Everspace také o dvě nové obtížnosti – Easy vám dá víc času na prozkoumávání, kolize nejsou tak drsné a cestou ve vesmíru narazíte na mnohem víc obchodníků a opravných stanic i surovin. Vyváženo je to menším počtem kreditů. Obtížnost Hard je v podstatě pravým opakem, kdy sice můžete získat více kreditů, ale v cestě vám bude stát víc nepřátel a tolik servisních stanic nebo obchodníků nepotkáte.

Jistého přepracování se dočkal také systém perků, který je nyní rozdělený na piloty a lodě, od čehož si tvůrci slibují košatější hratelnost a lepší znovuhratelnost. Přibyly také dva nové perky Trading a Diplomacy nebo nové typy planet, budov, body zájmu, speciální typ nepřítele a spousta dalších věcí. Kompletní seznam všech změn a přídavků najdete na oficiálním fóru hry.

Nejnovější články