Velký update přináší do Titanfall kooperativní mód a moře dalších změn a úprav
zdroj: tisková zpráva

Velký update přináší do Titanfall kooperativní mód a moře dalších změn a úprav

23. 10. 2014 15:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Akční pecka Titanfall se možná v posledních týdnech drží trochu v pozadí, ale tvůrci se nenechali Destiny zatlačit do kouta a vydávají nový update, který označují za doposud největší. A klidně jim to můžeme věřit, protože update 8 nepřináší jen kupu oprav a drobných vylepšení, ale především přidává zbrusu nový mód Frontier Defense. V podání Respawn Entertainment znamená Frontier Defense v podstatě lokální variaci na známý mód Horda.

Frontier Defense je tedy kooperativní režim až pro čtyři hráče, ve kterém musíte bránit důležité body na mapě proti stále silnějším a intenzivnějším vlnám AI nepřátel. Ve vlnách se proti vám postaví například Grunti, Specters, Sniper Specters, nebo Cloak Drones. Aby toho nebylo málo, tak přibudou ještě explodující Suicide Specters, Nuclear Titans, Mortar Titans nebo třeba Arc Titans, kterým kapotu útoky na blízko nepoškodíte.

Naštěstí na tuhle plejádu nepřátel nejste sami. Po bojišti můžete rozestavět malé střílny, které vám pomůžou a k dobru přijdou i tzv. Loadout Crates - bedny, v nichž si můžete kdykoliv vyměnit stávající loadout za jiný. Jen pozor, bedýnky jsou vždycky poblíž míst, kde to žije, ne někde vzadu v bezpečí. Když už by vás ale někdo při výměně loadoutu nebo jiné činnosti zabil, dostanete se zpátky do bitvy výsadkovou lodí, která krouží nad bojištěm. A než přistane, můžete nepřátele pokropit z okýnka.

Druhým velkým přídavkem v updatu je Ranked Play. Můžete v něm otestovat své schopnosti v postupně obtížnějších úrovních tzv. Tiers. Ranked Play není samostatný mód ani playlist, jednoduše funguje na všech standardních kompetitivních zápasech. Ranked Play se zatím spouští v beta verzi, která pojede minimálně po zbytek října. Jakmile povýší do ostré verze, měla by každá nová "sezóna" začínat první den v měsíci. Jestliže vás RP zajímá více, můžete se dočíst detaily o systému ve speciálním blogu na webu hry.

titanfall-cover-art-2.0_cinema_1280.0 zdroj: tisková zpráva

Vedle výše zmíněných novot je update 8 plný menších úprav - když například vyprší v Capture the Flag čas a skóre, jsou na obou stranách barikády stejné, začne Sudden Death. Znamená to, že na respawn můžete zapomenout a tým, který jako první zabere nepřátelskou vlajku, vyhrává. Novinkou jsou taky Map Stars, tedy tři hvězdy na každou mapu, které jsou persistentní, a získáte je po dosažení určitého skóre.

Dalším přídavkem je sedmička nových insignií pro Titány, 17 nových achievementů nebo možnost roztáhnout mapu na celou obrazovku. A tuna dalších věcí.

Tím ale samozřejmě neustálé vylepšování Titanfallu nekončí. Už 5. listopadu vyjde do hry nový mód Deadly Ground, ve kterém zemi pokryje smrtící elektrizující kouř, a pak 26. listopadu vyjde mód Marked for Death Pro, který zavede klasickou strukturu zápasů na kola.

PC hráče s výkonnými stroji potěší i údajně výrazná optimalizace nahrávacích obrazovek a ještě širší možnosti nastavení na high-end mašinách. Jestli patříte mezi zapálené fanoušky Titanfall, můžete se prohrabat v desítkách a desítkách nových změn na oficiálním webu hry. Nebo hru raději zapnout a rovnou to všechno odzkoušet na vlastní kůži.

Nejnovější články