Vesmírná akce Starlink se začíná vybarvovat, naznačuje rozsáhlé RPG prvky a obří světy
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná akce Starlink se začíná vybarvovat, naznačuje rozsáhlé RPG prvky a obří světy

20. 6. 2018 15:52 | Preview | autor: Adam Homola |

Starlink: Battle for Atlas se pořád prezentuje jako přístupná vesmírná střílečka cílená spíše na mladší publikum, ale najednou se začíná vybarvovat v jiných tónech. Hra vyjde na PlayStation 4, Xbox One a Switch už v říjnu a podle nových ohlasů z E3 2018 jde o akčnější No Man’s Sky v menším, ale přesto obrovském měřítku.

Namísto prakticky nekonečného množství planet jich bude ve Starlink „jen“ sedm, ovšem ručně vytvořených a údajně plných zajímavých detailů. V žádném případě by se vám tak nemělo stát, že přistanete na pusté, nezajímavé a mrtvé planetě, což nebylo v No Man’s Sky nic neobvyklého.

Na rozdíl od NMS tu ale z lodi už nevystoupíte – celý Starlink se točí právě kolem vesmírných lodí, soubojů v nich a možnostech jejich úprav. Lodě můžete navíc kdykoliv měnit či upravovat, což platí i o pilotech. Starlink se sice i po videích z letošní E3 tváří jako spíše casual akce, ale Ubisoft o hře na svém webu najednou mluví jako o „hlubokém RPG”.

zdroj: Archiv

Je pravda, že každý pilot bude mít své vlastní unikátní schopnosti a vlastnosti, svůj vlastní strom schopností. Vylepšovat si budete moct i loď a vůbec možností, jak si zážitek přizpůsobit k obrazu svému bude až až. Jestli se pod heslem „hluboké RPG“ skrývá pouze systém schopností, nebo nám Starlink překvapí ještě něčím dalším, uvidíme v říjnu.

Hra nabídne také split screen kooperaci a verze pro Switch nabídne jako bonus Foxe McClouda, známou postavičku ze série Star Fox. Foxe najdete pouze na Switchi, a to navíc ještě s několika bonusovými misemi.

S Foxem můžete létat v jeho ikonickém Arwingu, nebo ho bez problémů přesunout do jiné lodi. Starlink: Battle for Atlas se tak začíná pomalu vybarvovat a to, co minulý rok vypadalo jako nepříliš lákavá jednoduchá střílečka založená na hračkách (které by měly být pouze volitelným doplňkem), se najednou tváří jako akce v obrovském světě s údajně solidními RPG prvky a hloubkou, kterou bychom od Starlinku ještě nedávno nečekali.

zdroj: Archiv

Patrik si Starlink: Battle for Atlas na E3 zahrál, jeho dojmy jsou pozitivní a rád vám je sám za nedlouho sdělí ve vlastním článku. Hra vyjde už 16. října a bohužel mine PC, ale žádné aktuální konzole nevynechá: zahrát si budete moct na PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články