Vesmírné RPG Star Traders: Frontiers pošilhává po Darkest Dungeon i FTL
zdroj: tisková zpráva

Vesmírné RPG Star Traders: Frontiers pošilhává po Darkest Dungeon i FTL

16. 11. 2017 9:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Kdyby nebyl pro tvůrce Star Traders: Frontiers alespoň malou inspirací Darkest Dungeon, velice bych se divil. Stačí se podívat na trailer níže a minimálně při záběru na souboje vám bude hned jasné, co že to vývojáři ze studia Trese Brothers během programování Star Traders hráli. Nazývat hru kopírkou by bylo ale nefér, protože jistými prvky připomíná i FTL, nebo částečně taky 4X strategie.

Star Traders: Frontiers se především tváří jako tahové vesmírné RPG, kde se ujmete role kapitána a jdete prozkoumávat zdánlivě nekonečný vesmír. Jeho nekonečnost ve hře zaručuje systém procedurálního generování, tudíž můžete hrát do zblbnutí a teoreticky byste neměli narazit na to, co jste už viděli.

Na začátku máte na výběr z jednadvaceti povolání, do nichž můžete svého kapitána zaškatulkovat. Je tu pašerák, obchodník, pirát, špion, lovec odměn apod. Co by byl ale kapitán bez své posádky? U ní už na jednotlivá povolání nedojde, ale stejně svým lidem můžete přiřazovat různé talenty i výbavu, nemluvě o tom, že každá postava má vlastní historii, vlastnosti atd.

Všechny můžete navíc povyšovat a sledovat, jak se postupně vyvíjí, nebo když se věci nepodaří, truchlit nad jejich ztrátou. Podobně důležitá má být samotná loď, která vás protáhne celou galaxií – i tu si lze vylepšovat, a to skrze tři stovky různých modulů.

zdroj: Archiv

Tvůrci slibují hluboké strategické volby a větvící se příběh podpořený trojicí hlavních „rozhodovacích motivací“, nebo chcete-li kategorií. Na jedné straně můžete všechno řešit jen po ekonomické stránce, jindy se lze zaplést do politikaření s různými frakcemi. A když si pustíte nepřítele k tělu, může to být osobní nejen při soubojích, ale také během rozhodování.

Ekonomických, politických i osobních motivací, pomst a potyček má být zdejší galaxie plná a je na vás, jakým způsobem jí budete proplouvat. Star Traders: Frontiers je na Steamu už k dispozici, zatím tedy jen v rámci programu předběžného přístupu, ale soudě dle prvních ohlasů nemá hra našlápnuto vůbec špatně.

Nejnovější články