Veteráni série Command & Conquer připravují strategii Conan Unconquered
zdroj: tisková zpráva

Veteráni série Command & Conquer připravují strategii Conan Unconquered

10. 12. 2018 16:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Studio Petroglyph Games složené z veteránů série Command & Conquer má momentálně v přípravě dvě pořádně žhavá želízka – remastery starých Command & Conquer a strategii Conan Unconquered ze světa barbara Conana. Nás momentálně zajímá druhý titul, který nabídne krvavou řež přirozených i nadpřirozených bytostí už v druhém kvartálu příštího roku.

Funcom, společnost stojící za vesměs povedeným MMO Conan Exiles, před rokem ukořistila veškerá práva na interaktivní ztvárnění všech děl spisovatele Roberta E. Howarda. Už tehdy oznámila, že nejmenované studio pracuje na další hře ze světa Conana a že bychom se o ní letos měli dozvědět více. A tak se právě teď stalo.

Conan Unconquered hodlá zpracovat Conanův svět z výšky a dá vám volnou ruku nad správou vlastní pevnosti a jejích vojsk. Z popisu hry na Steamu to vyznívá víc jako tower defense, než že byste sami napadali nepřátele: „…vybuduj pevnost a neporazitelnou armádu, abys přežil nelítostné hyborijské hordy,“ píše se v popisu.

zdroj: Archiv

Nicméně se nebojte, že byste byli celou dobu zavření za hradbami. Procedurálně generované mapy nabídnou kromě opakovatelného hraní i bohatství v rozpadlých ruinách, které jsou stráženy odhodlanými bytostmi. Ale většinu času se budete bránit před narůstající hrozbou v podobě větších a silnějších nájezdů.

Vaši pevnost chtějí srovnat se zemí běžní válečníci za pomoci obléhacích zbraní, obřích hadů, škorpionů, nekromantů, létajících démonů a další otravné havěti. Vy však také máte pár triků v rukávu – nějaké ty kouzelníky a gigantické avatary bohů.

Conan Unconquered zdroj: tisková zpráva

Bitvy probíhají v reálném čase, ale kdykoliv můžete hru pozastavit, rozdat rozkazy jednotkám a legendárním hrdinům (včetně Conana) a následně opět sledovat krvavá jatka. Když zrovna nečelíte nepříteli před branami, sbíráte suroviny, stavíte nové budovy, vylepšujete opevnění, přidáváte pasti a odklízíte nepořádek.

Sem tam se musíte vypořádat s požáry doslova na vlastním písečku, ale stejnou (možná větší) hrozbu představují tlející mrtvoly, které jsou zdrojem obávaných nemocí. Musíte je buď odklidit, nebo na ně použít nekromanty…

Conan Unconquered zdroj: tisková zpráva

Conan Unconquered takhle nezní vůbec špatně, ale to možná nejlepší si nechávám na konec. Celou hru můžete totiž odehrát s jedním kamarádem v trochu netradiční kooperaci. Oba dva se zároveň staráte o jednu pevnost, oba máte přístup ke sdíleným zdrojům a můžete stavět libovolné budovy a oba můžete rozkazovat jednotkám.

Vyznívá mi to tak, že bude hodně záležet na koordinaci vašich plánů a skoro mě to láká víc než sólo hra. Steam stránka Conan Unconquered slibuje vydání ve druhém kvartálu příštího roku, přičemž už nezmiňuje, zda půjde o plnou hru, nebo jen early access. Stejně tak se nemluví o konzolových verzích. Nezbývá než doufat, že jsou na cestě alespoň nějaké záběry z hraní.

Conan Unconquered zdroj: tisková zpráva

Conan Unconquered zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články