Vlčice Amaterasu zavítá v létě i na Nintendo Switch
zdroj: tisková zpráva

Vlčice Amaterasu zavítá v létě i na Nintendo Switch

11. 3. 2018 11:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Okami, jedna z vizuálně nejpůsobivějších her roku 2006 a díky své HD verzi i roku loňského, se konečně dostane také na Nintendo Switch. Na novou konzoli vyjde akční RPG/adventura od Capcomu už letos v létě a v ovládaní nebude unikátní možnosti Switche ignorovat.

Hráči Okami si jistě dobře pamatují možnost kreslit pomocí štětce, konkrétně Celestial Brush, k čemuž lze na Switchi využít dotykovou obrazovku v handheldovém módu, nebo pohybové ovládání zabudové v Joy-Conech či Pro Controlleru.

Jinak půjde o nijak nezměněný port Okami HD, která vyšla teprve loni v prosinci a stejně jako původní hra z roku 2006 sbírala jeden kladný ohlas za druhým. Důkazem je i recenze na Games, kde dala Gábina hře devítku.

zdroj: Cinemart

„Deset let se na této originální akční adventuře sice podepsalo, ale podstatně méně, než by se mohlo zdát. Pokud dokážete přimhouřit oko nad místy podivnými efekty, nevadí vám nízká obtížnost a máte rádi pohádky, těžko najdete krásnější a optimističtější hru,“ napsala Gábina v recenzi.

Původní Okami mají na svědomí vývojáři z Clover Studio, kteří ji pod hlavičkou Capcomu vydali před více než deseti lety na PlayStation 2. Hra se následně dostala na Wii, jen aby se seznam platforem rozšířil díky HD verzi i na PlayStation 3, PlayStation 4, PC a Xbox One.

Nejnovější články