Vražedkyně Billie z Dishonored: Death of the Outsider si na lov bere vlastní speciální schopnosti
zdroj: tisková zpráva

Vražedkyně Billie z Dishonored: Death of the Outsider si na lov bere vlastní speciální schopnosti

7. 9. 2017 11:39 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Spin-off série Dishonored s všeříkajícím podtitulem Death of the Outsider vychází již příští týden a Bethesda nezapomíná patřičně zvyšovat už tak nemalá očekávání. Nové video se totiž zaměřuje na smrtící i nesmrtící výbavu hlavní hrdinky Billie a i tentokrát to vypadá na dost zábavnou směsici různých herních stylů.

Po příběhové stránce se Billie liší od předchozích protagonistů tím, že jako jediná nenese Outsiderovo znamení. Tedy, nebyly jí dány nadpřirozené schopnosti. Po herní stránce to však zas tolik neznamená, protože Billie umí používat artefakty získané z Voidu, které jí dávají k dispozici podobnou paletu jako měli Corvo, Emily či Daud.

Tentokrát se ale musíte obejít bez velice užitečné schopnosti Blink, díky které se Corvo a Emily mohli bleskurychle přemisťovat na požadované pozice. Ale tato ztráta vás nemusí vůbec mrzet, protože Billie dostala do vínku podobnou, možná dokonce lepší schopnost Displace. Displace funguje tak, že kamkoliv na zem umístíte značku, na kterou se kdykoliv poté přemístíte. Nemusíte tak jednat moc pohotově, ale můžete si připravit značku, počkat, až kolem projde stráž a jednoduše se mu přemístit za záda.

zdroj: Archiv

I další schopnost je o fous lepší, než ta Corvova – převtělování se. V roli nepřítele můžete například přesvědčit svého dočasného přítele, aby pro vás odemkl uzamčené dveře a pak ho ještě stále v nepřátelském mundúru probodnete. Nebo si vyslechnete rozhovor, ze kterého se dozvíte, že ten a ten má tam a tam schůzku. Vaše následující kroky – zabijte ho, vezměte si jeho podobu a dorazte na schůzku, kde se dozvíte důležité informace.

A tím seznam jejího arzenálu zdaleka nekončí. Když se třeba dostanete do nepříjemného přečíslení, využijete úder tlakovou vlnou, která téměř bezbolestně odhodí záporáky od vás. Nebo do hloučku vhodíte granát, který přítomné doslova, ale bez zabití, vyhodí do vzduchu a vy tak máte čas na únik. Vyslýchat pak nemusíte jen lidi, ale informace získáte i nasloucháním krysám. Beze srandy. Krysy toho leckdy vědí nejvíc!

Dishonored: Death of the Outsider zdroj: tisková zpráva

Protože místnosti vedoucí k Outsiderovi mohou být pořádně zamotané, Billie dokáže pozastavit čas, opustit svou lidskou formu a v klidu si zmapovat okolí. I v tomto stavu může použít schopnost Displace a označit postavy kvůli sledování.

Co však vypadá nejzábavněji, jsou hákovací miny, které můžete hodit naprosto kamkoliv. Když se k nim přiblíží nepřátelé, silný magnet je přitáhne k mině a omráčí. Dishonored: Death of the Outsider vám stejně jako předchůdci umožní postupovat jako naprostý andílek nebo brutální vrah. Takže pokud vám nesmrtící použití min přijde trapné, co takhle dát dvě miny na každou stěnu chodby a už jen sledovat půlení nic netušících nepřátel?

Míru brutality tak máte plně ve svých rukách. A až se dostanete ke kýženému konci hry, čeká vás poměrně zajímavý mód New Game +, zde z praktických důvodů nazvaný Original Game +. Original proto, že po prvním dohrání hry se můžete pustit do nového průchodu s již plně vybavenou Billie, ale tentokrát jí můžete obdařit i schopnostmi Corva a Emily z Dishonored 2. Dishonored: Death of the Outsider vychází již 15. září na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články