Vychází druhá série příběhových misí s Novou pro StarCraft II
zdroj: tisková zpráva

Vychází druhá série příběhových misí s Novou pro StarCraft II

3. 8. 2016 10:11 | Preview | autor: Adam Homola |

Hlavní příběh StarCraftu II je dávno za námi a jen tak na něj asi tvůrci nenavážou. StarCraft jako takový ale žije pořád dál a to formou singleplayerového DLC Nova Covert Ops, vyprávějící příběh známé agentky November Anebella Terra. Ta se minule probudila neznámo kde a musela se potýkat jak s tajemnými Defenders of Man, tak s podezřením z teroristického útoku na Dominion. Druhá várka misí vychází dnes a Nova se v nich pokusí zastavit velký útok na nových a neznámých planetách.

Nova Covert Ops: Mission Pack 2 naváže přesně tam, kde první tři mise skončily. Do nových misí si s sebou vezmete i výstroj a výzbroj, kterou jste si v předchozím DLC vybrali a vylepšili, ale k tomu všemu dostanete ještě nové hračky. Konkrétně budete moct ovládat Liberatory i Goliáše a můžete na ně navěsit také nové technologie jako automatické opravování, nebo neviditelnost.

Nepřátelé mají být podle vývojářů výrazně silnější než posledně, a tak nové stroje a schopnosti potřebovat budete. V první misi nového DLC se podíváte na planetu Tyrador IX, přesněji řečeno do jeho dovolenkového centra, které je oblíbenou turistickou destinací. Celá oblast je nyní v nebezpečí a hrozí jí totální vyhlazení. Už podle prvního gifu jde vidět, že tvůrci jen nerecyklují staré lokace – nepamatuji si, že by se některá z misí StarCraftu II odehrávala v podobném prostředí.

zdroj: Archiv

V druhé misi se pak podíváte na nepříliš známou planetu Jarban Minor. Tu se svého času pokusil marně kolonizovat Umojanský Protektorát, ovšem neúspěšně. Co se přesně stalo nikdo neví, ale vývojáři na oficiálním webu hry naznačili, že se o osudu kolonistů dozvíte dřív, než se rozední. O třetí misi na webu nepadlo ani slovo, ale spokojit se můžeme prozatím alespoň s příběhovým trailerem, který naznačí nové části zápletky.

Nova Covert Ops sestává z celkem devíti misí, rozdělených do tří balíčků. Ten první už vyšel před několika měsíci, druhý vychází dnes a třetího se dočkáme nejpozději 1. prosince letošního roku. K hraní DLC nepotřebujete mít StarCraft II zakoupení, stačí jen bezplatná StarCraft II Starter Edition a samozřejmě účet na Battle.netu.

StarCraft II: Legacy of the Void zdroj: tisková zpráva

Celé DLC si můžete stále sehnat za zvýhodněnou cenu 15 eur, oproti standardní ceně necelých 23 eur. Zakoupit lze i jednotlivé balíčky zvlášť, každý za 7,5 eur. Dojmy z prvních tří misí si můžete přečíst pod tímto odkazem. Společně s Nova Covert Ops: Mission Pack 2 se do hry dostal i příslušný patch, jehož seznam změn čítá především opravy chyb. Na celý seznam oprav a úprav se můžete podívat tady.

Nejnovější články