Vychází konverzační adventura Herald z období evropského kolonialismu
zdroj: tisková zpráva

Vychází konverzační adventura Herald z období evropského kolonialismu

15. 2. 2017 18:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Herald je svým zaměřením originální adventura a historické drama v jednom, které 22. února vyjde na Steamu. Půjde však jen o první díl hry – Book I & II. Třetí a čtvrtá část vyjde později, nikoliv jako pokračování, ale jako placené DLC.

Herald hráče zavede na palubu stejnojmenné lodi v alternativní historii roku 1857, kde se ujmete role stevarda Devana. Jeho úkolem je udržovat mezi pasažéry pořádek, a jakkoliv půjde o tradiční klikací adventuru, mnohem raději mluví vývojáři o hře jako o dobovém dramatu.

Prim zde hrají dialogy a větvící se příběh, který může vyústit v několik různých konců. Během hraní by toho mělo být hodně co objevovat, protože na lodi se dle slov tvůrců skrývá nejedno tajemství. Na jeden z dialogů se můžete podívat v dalším videu, kde Devan debatuje s nejprestižnějším pasažérem Herald – senátorem Mortonem.

zdroj: Archiv

Devan je v této konkrétní a značně prekérní situaci pouhým sluhou, zatímco senátor Morton tím nejvýše postaveným pasažérem. Specifický problém s čajem pana Mortona můžete řešit několika způsoby - od slušného dodání čaje, až po vyžádání si jiného tónu.

Výsledek potyčky uvidíte samozřejmě v plné hře, ale o rozhodnutí můžete hlasovat také na oficiálních fórech hry. Zdá se, že Herald jde na klasickou adventuru přeci jen jinak, ať už jde o důraz na dialogy a příběh (namísto kombinování všelijakých předmětů v inventáři), o zajímavý svět 19. století, nebo o uzavřené prostředí lodi plné pestrých postav.

Nejnovější články