Vychází remaster Dark Souls, PC hráči varují před hackery i neopravenými bugy
zdroj: From Software

Vychází remaster Dark Souls, PC hráči varují před hackery i neopravenými bugy

25. 5. 2018 15:34 | Preview | autor: Adam Homola |

Na PlayStation 4 a Xbox One dnes vychází Dark Souls: Remastered. PC verze vyšla oproti plánu už včera a chystá se ještě verze hry pro Switch, kterou vydavatel nedávno odložil z května na léto. Remasterovaná verze hry se může pochlubit několika novotami, nicméně navzdory všem snahám vývojářů je řada hráčů nespokojená.

Tolik té snahy totiž bohužel očividně nebylo. Co na tom, že hra teď běží v 60fps, obsahuje DLC Artorias of the Abyss a má trošku přežehlené vizuály. Problémů má, alespoň podle prvních reakcí hráčů, mnohem víc.

Hra prý trpí technickými problémy, bugy i glitche jsou k vidění příliš často, na každém kroku navíc narážíte na hackery, kteří kazí hru, a navíc kvůli nim prý můžete schytat ban i vy. Lepší rozlišení textur prý také není zrovna všudypřítomné a je k vidění jen někde, zatímco jinde narazíte na staré rozplizlé textury.

Podle řady hráčů tak jde spíše o původní Dark Souls: Prepare to Die Edition v 60fps než o plnohodnotný remaster. Často také padá zmínka o dobře známém DSfix, ve kterém komunita opravila to, co nebyli vývojáři schopní udělat ani dnes.

zdroj: Archiv

Kolem a kolem tak všechny novoty působí spíše jako patch než něco, za co by si měl vydavatel Bandai Namco účtovat 40 eur. V poslední době jde už o druhý podobný případ, kdy japonský vydavatel pustil ven zjevně nehotový produkt.

Square Enix se ale po vydání pokažené verze Chrono Trigger na Steamu chytil za nos a hru pravidelně opravuje. Bude Dark Souls: Remastered věnovat podobnou péči i vývojářský tým v Bandai Namco?

Celý Dark Souls: Remastered už tak cílil spíše na nové hráče než na veterány, kteří mají původní hru projetou křížem krážem. Jenže do takhle očividně odfláknuté práce, která si na Steamu vysloužila smíšené reakce hráčů, se asi nebude chtít vrhnout zrovna každý hráč RPG.

Recenzi na Dark Souls: Remastered si budete moct na Games přečíst už brzy a já jen naznačím, že ani u nás hra zrovna desítku nedostane...

Nejnovější články