Vydání logické puzzle adventury Q.U.B.E. 2 doprovází season pass
zdroj: tisková zpráva

Vydání logické puzzle adventury Q.U.B.E. 2 doprovází season pass

14. 3. 2018 11:55 | Preview | autor: Adam Homola |

Původní Q.U.B.E. nebyla dokonalá, ale určitě šlo o jedno z příjemných překvapení roku 2011. Teď, po sedmi letech od vydání jedničky, přichází větší, rozmáchlejší a snad i lepší dvojka. Q.U.B.E. 2 má svůj dosavadní vývoj u konce a vychází na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Hra je k mání za 25 eur, a pokud vám doma pod 4K televizí leží PlayStation 4 Pro nebo Xbox One X, můžete se těšit na podporu nativního rozlišení 4K a na ultra vysoké nastavení grafiky. V kontextu menších puzzle her je přítomnost season passu nezvyklým krokem a bude zajímavé sledovat, jestli v něm tvůrci za 14 eur nabídnou adekvátní hodnotu.

Season pass rozšíří Q.U.B.E. 2 o soundtrack, Classic Glove Skin, a někdy po vydání hry se jeho majitelé dočkají také dvou Puzzle Packů s řadou nových hádanek. Kolik jich v každém z balíčků bude zatím přesně nevíme. Tvůrci prozradili jen to, že v prvním Classic themed DLC Puzzle Pack jich bude přes deset a vyjdou ve třetím kvartálu tohoto roku.

zdroj: Cinemart

V druhém, v tuto chvíli ještě nepojmenovaném Puzzle Packu bude zatím neznámý počet hádanek a vyjde neznámo kdy. Pokud byste si ale season pass koupili už nyní, můžete se do soundtracku zaposlouchat hned – ten dostanete okamžitě, zatímco Classic Glove Skin bude dostupný ještě tento měsíc.

Připomeňme, že jádrem Q.U.B.E. 2 je sada speciálních rukavic, s jejichž pomocí můžete manipulovat prostředím a řešit tak postupně stále náročnější environmentální hádanky. Ve hře se ujmete role britské archeoložky Amelie Cross, pátráte po ztracené velitelce Emmě Sutcliffe a společně se musíte ze zrádné mimozemské planety dostat pryč.

Podle tvůrců narazíte napříč jedenácti kapitolami na nejednu otázku týkající se důvěry, izolace, a nakonec i samotné lidskosti. Vzhledem k čerstvosti vydání ještě nestihla Q.U.B.E. 2 nasbírat velký počet ohlasů, ale ty první jsou na Steamu kladné.

Nejnovější články