Vyhrajte americké prezidentské volby v simulátoru The Race for the White House 2016
zdroj: tisková zpráva

Vyhrajte americké prezidentské volby v simulátoru The Race for the White House 2016

12. 9. 2016 13:17 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Do voleb nového amerického prezidenta zbývají necelé dva měsíce a kampaně kandidátů pomalu vstupují do cílové rovinky. Tahle show se všemi svými zvraty a intenzivní mediální masáží hravě strčí do kapsy i druhý hit letošního léta, olympiádu v Riu. Ani kdybyste se hodně snažili, novinkám o tom, co si na záchodě pod vousy zamumlal Donald Trump nebo co měla Hillary Clintonová k snídani, se prostě nevyhnete. A tak se vlastně není čemu divit, že před pár dny vyšla nová verze politické simulace The Race for the White House, ve které se celého toho cirkusu můžete osobně zúčastnit.

Všechno začíná výběrem kandidáta. Buď si zvolíte jednu z napodobenin skutečných politiků od Ronalda Drumpa přes Larryho Johansona až po Hildu Tiltonovou, nebo můžete sáhnout po možnosti vytvoření vlastního mocichtivce. A pak už vás přivítá válečná stezka americké volební scény. Budete se starat o všechny aspekty kampaně včetně cestování po Spojených státech, výběru sloganů a hesel nebo spravování rozpočtu. Dostane se i na oblíbený cirkus televizních debat, které mohou během okamžiku rozhodnout o osudu celé volby, jak by mohli dosvědčit Richard Nixon a John F. Kennedy.

Jenže politika v žádném případě není jen čest, upřímnost a dobré mravy, což nový simulátor sportovně uznává. Pokud dostanete chuť šířit o protivníkovi lživé pomluvy nebo mu sabotovat finance, není problém. Jen holt musíte doufat, že na to nikdo nepřijde. A pokud vám pojmy “morálka” a “integrita” nic neříkají, ale zároveň se chcete držet v mezích zákona, zkuste se dohodnout s mocnými lobbistickými skupinami. Jen si představte, kolik krásných billboardů byste za jejich peníze mohli voličům naservírovat!

zdroj: Archiv

Ano, The Race for the White House 2016 graficky vypadá, jako by vyšla před dvaceti lety. Hra se taky soustředí pouze na finální prezidentskou kampaň, což znamená, že v ní úplně chybí stranické primárky. Ani absence skutečných jmen a tváří asi nikoho nepotěší. Jenže nadšenci do her, zabývajících se podobnou tematikou, si prostě nemohou příliš vybírat. Mají k dispozici The Political Machine 2016, a pak tohle. Pokud máte chuť postavit za peníze vašeho souseda nějakou tu zeď nebo zodpovědět pár palčivých otázek ohledně jistých e-mailů, zamiřte na Steam, kde se hra zrovna nachází v desetiprocentní slevě.

Nejnovější články