Výlet na východní frontu: Battlefield 1 čeká na podzim datadisk In the Name of the Tsar
zdroj: tisková zpráva

Výlet na východní frontu: Battlefield 1 čeká na podzim datadisk In the Name of the Tsar

11. 6. 2017 12:07 | Preview | autor: Adam Homola |

Battlefield 1 letos na podzim rozšíří doposud největší DLC s názvem In the Name of the Tsar, které hru posune na východ, a nabídne nové mapy, bojové stroje i zbraně, herní módy a První ruský ženský prapor smrti.

In the Name of the Tsar přidá do hry šest nových map: Lupkow Pass se spoustou sněhu a vertikálními souboji, Albion s mrazem a drsnou německou invazí, Galicii na ruském venkově s pěchotou, kavalerií a lehkými vozidli a Brusilov Keep, kde Rusové sice zahnali nepřátele do horského městečka, ale ti se tam brání víc než dobře.

Zbývající dvě mapy si zatím tvůrci nechali pro sebe a hodlají je představit v následujících týdnech. Času mají ještě dost vzhledem k plánovanému vydání DLC letos na podzim. In the Name of the Tsar rozšíří Battlefield 1 také o jedenáct nových zbraní včetně pušky Mosin-Nagant M91, granátu Russian Standard 1912 a zbraní na blízko.

Užijí si ale také milovníci vozidel – budou moci pilotovat těžký bombardér Ilja Muromec, projedou se v obrněném autě Putilov-Garford, objeví se na vyloďovacím vozidle Y-Lighter a zacválají si na koni v řadách husarské kavalerie.

zdroj: Archiv

V DICE přichystali i jeden nový herní mód Supply Drop, ve kterém hráče čeká rychlý souboj o potřebné zásoby. Přibude ještě nová operace na bázi Brusilov Offensive a v neposlední řadě taky nové medaile, psí známky, hvězdy a výzvy.

Battlefield 1: In the Name of the Tsar vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One v září tohoto roku, a ještě v prosinci bude následovat třetí DLC Turning Tides. Celé to pak uzavře čtvrté DLC Apocalypse, které by se mělo dostavit v prvních měsících příštího roku.

Vedle vydávání velkých DLC chtějí vývojáři Battlefield 1 podpořit doplňkovými aktivitami a bonusy. Ještě tento měsíc dostanou všichni majitelé Premium Passu nebo DLC They Shall Not Pass přístup do mapy Nivelle Nights a následně v červenci do mapy Prise de Tahure.

Battlefield 1 zdroj: tisková zpráva

Krátce poté pak začnou tvůrci s tzv. Premium Trials, které budou aktivní jen po omezenou dobu, během níž se dostanou k mapám určeným pro majitele Premium Passu úplně všichni majitelé Battlefield 1. Až do Gamescomu bude také dostupná „služba“ Premium Friends, kdy budou moct majitelé Premium Passu přizvat své kamarády bez Premium Passu do hry na nových mapách, k nimž by se jinak nedostali.

EA tak svoji filosofii vydávání méně her, ovšem s výrazně větší a dlouhodobější podporou, neopouští. Naopak ji u Battlefield 1 exemplárně předvádí. Podobné péče by se měl dočkat i chystaný Star Wars: Battlefront II, který budou zase vývojáři rozšiřovat zadarmo, a těžko si představit, že tomu bude jinak v případě Anthem od BioWare.

Nejnovější články