Vývojáři odhalili všechny nové karty do Hearthstone a pochvalují si Tavern Brawl
zdroj: tisková zpráva

Vývojáři odhalili všechny nové karty do Hearthstone a pochvalují si Tavern Brawl

8. 11. 2015 10:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Nadcházející rozšíření Hearthstone: The League of Explorers přidá do hry 45 nových karet a vzhledem k brzkému vydání datadisku je vývojáři na BlizzConu ukázali všechny. Včetně dvou nových boardů: jeden je standardní pro běžné hraní ve všech módech a druhý vývojáři vytvořili speciálně pro souboj s finálním bossem. Jednou ze zajímavých přídavků datadisku je i nová mechanika Discover.

Pokud zahrajete kartu která má Discover, dostanete na výběr ze tří karet. Vybrat si můžete jen jednu, tudíž je potřeba zvážit aktuální situaci na boardu, vaše vlastní karty, možné karty a strategii soupeře a vybrat tu nejlepší. Například karta Raven Idol stojí jen 1 manu a jde o kouzlo, které vám dá na výběr dokonce dvakrát - funkci Discover u ní můžete použít na miniony nebo na kouzla.

Hearthstone: The League of Explorers zdroj: tisková zpráva

Jakmile zvolíte například miniony, dostanete na výběr ze tří různých minionů. Jde tak o dobrý způsob jak si hned na začátku zápasu přijít na kouzlo či minona za 1 mana krystal. Zajímavá je i karta Anyfin Can Happen: sice stojí 10 many, ale vyvolá zpátky na board až 7 Murloců, které vám během hry zabil nepřítel. Ideální pro všechny milovníky Murloc boardů, kterých se jde pravda občas zbavit docela rychle.

Hearthstone: The League of Explorers zdroj: tisková zpráva

Dynamiku zápasů by mohla lehce změnit i karta Eerie Statue. Za 4 mana krystaly nabízí 7 damage a 7 života, ale nemůžete s ní útočit dokud nebude na boardu posledním minionem. Nepřítel tak musí řešit jestli zaútočit na vás, nebo má smysl nejdřív zničit ostatní miniony a nebo jestli jít rovnou po Eerie Statue. Vy mu můžete v rozhodování pomoci tím, že kartě dáte Taunt a najednou je všechno jinak...

Hearthstone: The League of Explorers zdroj: tisková zpráva

Jedním z nových hrdinů je Reno Jackson a jeho karta může také dost zamávat s celým průběhem zápasu. Reno stojí 6 mana krystalů, má 4 damage a 6 životů, ale má zajímavý Battlecry: vyléčí vašeho hrdinu na plné životy pokud váš deck neobsahuje žádné duplicitní karty. Skvělá záchrana do druhé poloviny zápasů, nebo obecně dobrá pojistka pro ofenzivní protivníky, jen nesmíte mít v decku žádnou kartu dvakrát.

Hearthstone: The League of Explorers zdroj: tisková zpráva

The League of Explorers přinese do hry celkem 45 nových karet, přičemž první začnou vycházet už příští týden,kdy se zpřístupní první křídlo The Temple of Orsis. Cenově se k datadisku dostanete podobně jako k těm předchozím. Balíček všech čtyř křídel stojí 18 eur. Jestliže si koupíte samostatné první křídlo a pak si budete chtít dokoupit zbývající tři najednou, vyjde vás balíček tří na 14 eur.

Pokud máte koupená první dvě křídla a chcete zbývající dvě, vyjdou vás dohromady na 9 eur. A nebo si můžete kupovat jednotlivá křídla samostatně, každé buď za 6 eur nebo za 700 herních zlaťáků. Obrázky všech nových karet najdete na kartě hry v galerii.

Tavern Brawl

Hearthstone je snad nejpřístupnější a nejlépe uchopitelná hra Blizzardu. I díky mobilním zařízením ji může hrát téměř kdokoliv a hraje ji opravdu hodně lidí. Vývojáři na BlizzConu oznámili, že se jim už podařilo překonat hranici 40 milionů hráčů. Většina z nich budou zřejmě normální či sváteční hráči, ale nemalé procento tvoří i skutečná hardcore komunita. A právě na ni je cílený mód Tavern Brawl, který se do hry dostal letos v červnu.

Vývojáři Hearthstone se totiž potýkali se stejným problémem jako tvůrci World of Warcraft. Hardcore komunita dokáže zkonzumovat nový datadisk příliš rychle a takoví hráči pak "nemají co dělat". Frekvence vydávání nových datadisků a rozšíření se v případě Hearthstone pohybuje někde kolem čtyř měsíců, ale to nestačí. Proto vznikl mód Tavern Brawls, který každý týden obměňuje pravidla hry.

Hearthstone: The League of Explorers zdroj: tisková zpráva

Jedním z klíčových prvků Tavern Brawl byla a bude i do budoucna rozmanitost, ale nezapomíná se ani na odměny. Tím vzniká kombinace zápasů které by vás ideálně neměly jen tak omrzet a navíc z nich dostanete ještě nějaký bonus navrch. Různé typy Tavern Brawl navíc uspokojí různé typy hráčů a tak jsou s týdenní periodicitou vývojáři spokojení - pokud někomu aktuální TB nesedne tak to nevadí, za týden bude jiný.

Doposud se ve hře objevilo 21 Tavern Brawlů a nejpopulárnějším byl podle statistik Randomonium. Prý proto, že jste si v něm mohli zahrát se silnými kartami, které většinou nemáte. Dnes ještě dobíhá vůbec první kooperativní Tavern Brawl, kdy se dva hráči postaví na jednu stranu a jdou společně po nepříteli.

zdroj: Archiv

Jestli se z kooperativního experimentu stane někdy v budoucnu plnohodnotný režim zatím nevíme, ale vývojáři si ho velice pochvalují. Na kooperativní TB mají prý úžasné reakce od hráčů a nebude to naposled, co ve hře vidíme něco podobného. Tak jako tak ale víme, že mód Tavern Brawl jen tak nezmizí. Vývojáři jsou s ním nadmíru spokojení a podle reakcí se líbí i hráčům, tudíž lze do budoucna očekávat jeho další rozšiřování a experimenty s novými nápady.

Nejnovější články