Vyzkoušejte early access Depraved, budovatelské strategie na Divokém západě
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte early access Depraved, budovatelské strategie na Divokém západě

23. 7. 2018 15:35 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Western se poslední dobou nějak hlásí ke slovu. Jen před pár dny jsme informovali o stařičké Desperados, která se zničehonic dočkala updatu pro aktuální operační systémy. O plánované (snad) pecce od Rockstaru ani nemluvě. Nyní se na Steamu v předběžném přístupu objevil zase trochu jiný zástupce s touto tematikou – budovatelská strategie Depraved.

Několik prvních vteřin videa níže mi hned dalo vzpomenout na mou oblíbenou budovatelskou strategii Banished z roku 2014. Depraved je jí ve svém jádru velice podobná, a ani slupkou se moc neliší. Obě hry totiž po grafické stránce vypadají jako z počátku tisíciletí, což nebude každému po chuti. Ale pod touto kůrou se alespoň v případě Banished ukrývala zábavná strategie plná manažerování obyvatel jedné malé vesničky.

V případě Depraved vás čeká prakticky to samé, jen na Divokém západě. Začnete od píky s jedním vozem zásob, ze kterého postupně vybudujete prosperující osadu. Svému lidu musíte obstarat jídlo, pití a ukojit další potřeby, jinak se naštvou, vzroste kriminalita a leckdo ze strachu radši uteče. Každá lokalita je nebezpečná něčím jiným. V poušti zápasíte s nedostatkem vody, v zasněžené oblasti s nedostatkem tepla.

zdroj: Archiv

Až sem to zní pouze jako přeskinovaná Banished, ale nebojte. Na rozdíl od ní vás v Depraved čekají přestřelky s bandity ze vzdálených kempů, vlastními vzbouřenými obyvateli, a nejednou budou vaše lidské ovečky čelit dotírajícím medvědům.

Budoucnost projektu pak zní ještě slibněji – počítá se s domorodými Američany, komplexním diplomatickým systémem, nebo třeba možností budovat vlastní železnice. V současné chvíli nabízí early access verze základní pilíře hratelnosti, tedy budování, sbírání surovin a potýkání se s nebezpečím. Chybí ale některé systémy a endgame.

Tvůrci se netají rozpracovaností hry, jejíž dokončení odhadem potrvá jeden rok. Zároveň není vyloučené zvýšení ceny. Pokud se nebojíte rozpracované verze Depraved a láká vás stát se šerifem dřevěného městečka v divočině, na Steamu čeká vaše vstupenka.

Nejnovější články