Vyzkoušejte si život kozolišky v demu pozoruhodné adventury The Crown of Leaves
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte si život kozolišky v demu pozoruhodné adventury The Crown of Leaves

6. 11. 2017 9:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

The Crown of Leaves není ani japonská vizuální novela, ani klasická point-and-click adventura. Je totiž obojím. V roli podivného zvířátka, které připomíná spojení kozy a lišky, budete řešit vesměs obvyklé lidské problémy ve velmi neobvyklém světě Shang-La. Trojčlenné ruské studio The Broken Horn vás nechává nahlédnout do svého unikátního světa pomocí hratelného dema.

Hlavním tahounem každé správné adventury je vtahující příběh. Ten v The Crown of Leaves vyznívá poměrně obyčejně, ale jeho lidskost a skutečnost zasazená do podivuhodného světa neuvěřitelných zvířat utváří pozoruhodný celek. Téměř okamžitě se ujímáte mladého „muže“ Rouiho, napůl vyučeného klenotníka, který se dal na dráhu vědění a popírání magie.

Naneštěstí si okolnosti přáli, aby Roui opustil svou vysněnou kariéru a přestěhoval se z živého velkoměsta zpátky na rodný venkov. Zde se snaží přežívat pod střechou své matky a pomalu rozjíždí své staré řemeslo klenotníka. Když však dostane veledůležitou zakázku, začnou se dít podivné věci. Všude se rázem zjevuje postava legendárního ducha naštvaného havrana. Tedy tak si neobvyklé události vysvětlují místní prosťáčci.

zdroj: Archiv

Tím začíná podivuhodná pouť ve světě, kde po boku lidí žijí kozolišky zvané sahash a další prazvláštní bytosti, které věří ve všechno možné nadpřirozeno, jež hlavní hrdina odmítá. Kromě tuny rozhovorů a důležitých rozhodnutí formujících příběh se nevyhnete klasickému oklikávání scény za účelem zisku informací a předmětů, které použijete na jiných místech. Nechybí ani řešení hádanek a dokonce si můžete zvolit dobrácký či zlounský přístup. V každém případě je The Crown of Leaves napěchována příjemným humorem.

Plná verze hry by se na Steamu měla objevit ještě do konce roku. Do té doby se směle ponořte do demoverze, ze které si snadno uděláte obrázek o výsledném celku. Pokud čtení není vaší silnou stránkou, pak vás The Crown of Leaves pravděpodobně nenadchne.

Nejnovější články